Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

7 de maig de 2010
0 comentaris

Quinzena dels Realitzadors – Canes 2010: “Les quatre vegades”, de Michelangelo Frammartino

Les quatre vegades (Le quattro volte)

Director Michelangelo Frammartino (Milà, Itàlia, 1968). Producció Vivo Film (Itàlia). Durada 1h28.

Intèrprets Giuseppe Fuda, Bruno Timpano, Nazareno Timpano

Sinopsi Un vell pastor viu els seus últims dies en un tranquil poblet medieval enfilat a les muntanyes de Calàbria, a l’extrem sud d’Itàlia. Du les seves cabres a pasturar per terres que els pagesos han abandonat ja fa temps. Està malalt i es pensa que ha trobat un remei en la pols que recull del terra de l’església i que pren cada dia, amb l’aigua. Un  cabrit acaba de nàixer. En seguim els primers passos, veiem com juga, fins que agafa prou forces i ja pot anar a pasturar. Un arbre majestuós es mou en la brisa de les muntanyes i va canviant a poc a poc amb les estacions. Aquesta pel·lícula vol ser una visió poètica dels cicles de vida i de la natura i de les tradicions que han perviscut intactes més enllà del temps.

42a Quinzena dels Realitzadors – Canes 2010 [Les quatre vegades (fr / ang)]  Premis a la Quinzena dels Realitzadors [Premi Europa Cinemas]

Webs oficials [x]

Nota La idea del títol ve d’unes frases que alguns estudiosos atribueixen a Pitàgores: “En nosaltres [hi ha] quatre vides successives, l’una dins de l’altra. L’home és un mineral, perquè té un esquelet format per sals i minerals, aquest esquelet està envoltat per un cos de carn, format per aigua, sals… L’home també és un vegetal, perquè com les plantes menja, respira, té un sistema circulatori, te la sang com a saba, es reprodueix. I també és un animal, perquè té mobilitat i coneixement del món exterior, a través dels cinc sentits, la imaginació i la memòria. Finalment, és un ésser racional, perquè té la voluntat i la raó. Per tant, tenim en nosaltres quetre “vides” diferents i ens hem de conèixer quatre vegades (Michelangelo Frammartino) Nota Documental etnogràfic. Nota Projecte seleccionat a l’Atelier de la Cinéfondation de Canes 2007. Nota Professor de cinema  a la Universitat de Bergamo, Frammartino signa aquí el seu segon llargmetratge, atresorant una trajectòria de curtmetratges experimentals, instal·lacions interactives, videointal·lacions, etc.

Més informació [IMDB (ang)] [CommeAuCinéma (fr)] [MyMovies (it)]

Vendes internacionals [CoProduction Office] Dist. cat. [x] Dist. esp. [x] Dist. fr. [x] Dist. it. [Luce]

FOTO Les quatre vegades, de Michelangelo Frammartino

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!