Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

5 de maig de 2010
0 comentaris

Quinzena dels Realitzadors – Canes 2010: “Shit Year”, de Cam Archer

Shit Year (Shit Year)

Director
 Cam Archer. Durada 1h35.

Repartiment
 Ellen Barkin (Colleen West), Melora Walters (Shelly), Luke Grimes (Harvey), Theresa Randle (Marion), Bob Einstein (Rick)

Sinopsi
La famosa actriu Colleen West abandona la seva carrera artística per anar a recloure’s a muntanya. La calma i tranquil·litat a què aspira, però, topa amb l’enrenou de les obres que hi ha per l’indret on ha anat a raure. Colleen no tarda gaire a adonar-se que ja no se suporta a si mateixa, des que ha renunciat a l’única cosa que l’apassionava. Per acabar amb tant d’aïllament i soledat, fa el cor fort i comença a relacionar-se amb la veïna (l’alegre i extravagant Shelly) i mira de refer el vincle amb son germà, Rick, amb qui s’havien enfadat. La mateixa soledat i el delit pel seu passat, duen Colleen a preguntar-se si fins ara ha estat visquent de debò o ho ha fet a través dels personatges que ha interpretat dalt de l’escenari o a la pantalla. En definitiva, ha d’encarar la decadència, els fracassos i errors, revisquent l’embolic que ha tingut encara no fa pas gaire amb Harvey West, un actor molt més jove que ella  a qui va conèixer durant la seva darrera actuació dalt d’un escenari. A Colleen, la realitat se li barreja amb les obsessions de fer parar boja,  en una brega al·lucinatòria per acceptar la seva pròpia vulnerabilitat.

42a Quinzena dels Realitzadors – Canes 2010 [Shit Year (fr / ang)]  Premis a la Quinzena dels Realitzadors [x]

Webs oficials [camarcher (ang)]

Nota Cineasta emergent en el “queer cinema”, es donà a conèixer amb Wild Tigers I Have Know (2006), que comptà amb el suport de Gus Van Sant. Especialitzat a parlar de púbers davant el primer brot de sexualitat, atrets per altres nois. Ara sembla que ha deixat estar els xicots de 13 anys i ha focalitzat l’interès en aquesta actriu, de nom Colleen West ( de ressonàncies “Mae West“?)

Més informació
[IMDB (ang)] [CommeAuCinéma (fr)]

Vendes internacionals [The Match Factory] Dist. cat. [x] Dist. esp. [x] Dist. fr. [x] Dist. it. [x]

FOTO Ellen Barkin, a Shit Year, de Cam Archer

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!