Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

18 d'abril de 2010
0 comentaris

Tràilers (VOSE i VOSA): “Film Socialisme”, de Jean-Luc Godard

Assegura la premsa francesa que Jean-Luc Godard ha deixat total llibertat als responsables del Festival de Canes perquè li col·loquessin Film Socialisme a qualsevol secció del certamen, per bé que ell preferia les condicions de projecció de la Sala Debussy, més que no pas les de la Gran Sala Lumière. La primera té una capacitat d’un miler de persones i una pantalla dimensions més que correctes, mentre que la segona sala acull moltíssims més espectadors i les dimensions de la pantalla són enormes. Si una pel·lícula va a competició, gairebé es fa imprescindible passar-la a la gran; mentre que a la Debussy és on es projecten totes les de la secció Un Certain Regard. Finalment, l’han programada dins d’Un Certain Regard, cosa que ha provocat un cert malestar entre cinèfils godardians, que en són molts. En són tants (també a Canes), que la Debussy quedarà petita (mentre que a la gran, no diria que li anés “grossa”, això no, però sempre generaran més “esdeveniment” passant-la a l’altra).

Quina mandra, haver de fer cua per anar a veure una cosa de Godard! I més aquesta, de l’ex-maoista que, com a bona part de l’extrema esquerra europea, encara és hora que reconeguin públicament l’error ideològic (al darrera del qual hi ha l’aval a dècades de sanguinàries repressions polítiques) i, ben al contrari, encara segueix (i molts com ell segueixen) aferrats a l’aurèola pretesament immaculada dels “que tenen raó”, practicant la crítica (lúcida, això també, perquè intel·ligent n’és i sensible, també) a la degradació ideològica, política, social del món (occidentalment victoriós en el combat “capitalisme-comunisme”).

No us perdeu el toro amb què identific Barcelona (i no és el diari “El País” el que hi surt?), als tràilers que podem veure, en VOSE i en VOSA, anant a Vull llegir la resta de l’article. Com veureu, el subtitulat és un pèl incomplet, però atès el pes del text en Godard, va bé el que hi ha.

FOTO © Vega Film Film Socialisme, de Jean-Luc Godard

Tràiler (VOSE): “Film Socialisme”, de Jean-Luc Godard

***

*** *** ***

Tràiler (VOSA): “Films Socialisme”, de Jean-Luc Godard

***

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!