Venècia 2010 · Competició: “Meek?s Cutoff”, de Kelly Reichardt

Meek’s Cutoff (Meek’s Cutoff)

(..) en un assaig sobre l’Oest Americà, Marilynne Robinson ha argumentat que les nostres mitologies sobre l’Oest  estan esbiaixades cap els trets, la guerra i la conquesta, John Wayne, espais oberts, i massacre. Què passaria si -ella suggereix- al costat d’aquest conjunt de mites sorollosament masculins , n’hi hagués un altre més generalment percebut per les dones, un Oest dominat per l’espai i el silenci? Un Oest de silencis, en què els espais oberts són una invitació a la no-acció, més aviat al que he anomenat una condició de trànsit? (Charles Baxter, de l’assaig “Stillness” “Burning Down the House: Essays on Fiction” -Saint Paul, MN: Graywolf Press, 1997-, reproduït al material de difussió de la pel·lícula)

Els paisatges nord-americans i la narrativa de carretera són temes que recorren tota l’obra de Kelly Reichardt. “Meek’s Cutoff, rodada a les planes seques del gran desert d’Oregon, ofereix una visió dels primers temps de la cultura de frontera nord-americana. Wendy and Lucy, filmada al llarg de les vies del ferrocarril que envolten un suburbi d’Oregon, revela els límits i les profunditats dels drets de les persones entre si en els moments difícils. Old Joy és una exploració de la masculinitat contemporània liberal, situada en la domesticada salvatgia del nord-oest tocant al Pacífic. El seu primer llargmetratge, River of Grass, el va fer a la mateixa ciutat on viu, al comtat de Dade, Florida. Autopistes castigades pel sol, estacions d’autobusos i motels destartalats van servir de marc per a aquesta peculiar història d’amor (del material de promoció de la pel·lícula)

Meek’s Cutoff (Meek’s Cutoff)

Directora Kelly Reichardt. Guió Jon Raymond. Productors executius Todd Haynes, Phil Morrison, Rajen Savjani, Andrew Pope, Steven Tuttleman, Laura Rosenthal, Mike S. Ryan. Producció Evenstar Films (EUA), Film Science (EUA), Harmony Productions (EUA), Primitive Nerd (EUA). Durada 1h44.

Repartiment Michelle Williams (Emily Tetherow), Bruce Greenwood (Stephen Meek), Will Patton (Solomon Tetherow), Zoe Kazan (Millie Gately), Paul Dano (Thomas Gately),  Shirley Henderson (Glory White), Neal Huff (William White), Tommy Nelson (Jimmy White), Rod Rondeaux (l’indi)

Sinopsi 1845. Una caravana de tres famílies acaba de trobar-se amb Stephen Meek, l’home que els ha de guiar pel camí a les cataractes. Mek vol agafar una drecera i es perd enmig d’un terreny rocós i desert. La caravana, doncs, passa dies i dies bregant contra la fam, la set i la manca de fe sobre les possibilitats reals de sortir-se’n. Quan topen amb un indi, les tres famílies han de triar entre seguir confiant en Meek, guia de qui ja saben que no se’n poden refiar, o bé anar-se’n amb aquell altre home, que pertany als que tenen per enemics naturals.

Vídeos [x] Webs oficials [x]

Mostra de Venècia 2010 [Competició: “Meek’s Cutoff” (it / ang)]  Premis a la Mostra de Venècia 2010 [Premi Signis] i també Festival de Toronto 2010 [TIFF 2010 · Contemporary World Cinema: “Meek’s Cutoff” (ang)]

***

Més informació
[IMDB (ang)] [MyMovies (it)] [AlloCiné (fr)] [CommeAuCinéma (fr)]

Vendes internacionals
[Cinetic Media] Dist. cat. [x] Dist. esp. [x] Dist. fr. [x] Dist. it. [Archibald]

***

FOTO © Archibald Michelle Williams, a Meek’s Cutoff, de Kelly Reichardt

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *