Venècia 2010 · Competició: “Gerro”, de François Ozon

Gerro (Potiche)

Director François Ozon. Guió François Ozon, adaptació de la peça Potiche, de Pierre Barillet i Jean-Pierre Grédy. Producció Mandarin Cinéma (França), Mars Films (França). Durada 1h43.

Repartiment Catherine Deneuve (Suzanne Pujol), Gérard Depardieu (Robert Pujol), Fabrice Luchini (x), Karin Viard (x), Jérémie Renier (x), Judith Godrèche (x)

Nota sinòptica Comèdia contagiosa d’Ozon, en què adaptant una peça de teatre de bulevard, explica la història de Suzanne Pujol, dona d’un industrial ric dels més desagradables, que ha de substituir el marit després d’una vaga…

Sinopsi En l’ambient d’una burgesia francesa de província, l’any 1977, Suzanne és la dona submisa de Robert Pujol, un ric industrial que du la seva fàbrica de paraigües amb mà de ferro i es comporta com un tirà tant amb els treballadors, com amb els fills i la dona-“gerro de flors”. Esclata la vaga. Els treballadors agafen Robert d’ostatge i Suzanne ha de fer-se càrrec de la fàbrica, a instància del marit, absolutament repudiat pel personal. La salut de Robert se’n ressent i ha d’anar a recuperar-se’n. Mentrestant i sorprenent tothom, Suzanne es revela com una enèrgica dona d’acció. Amb l’ajut del diputat comunista i antic amant seu, Maurice Babin, trenca la vaga, torna a arrancar la fàbrica  i millora les condicions del treball dels empleats. Però quan Robert torna del seu viatge ben refet, les coses es compliquen.

Vídeos [Tràiler VO] Webs oficials [potichelefilm (fr)]

Mostra de Venècia 2010
[Competició: “Gerro” (fr / ang)]  Premis a la Mostra de Venècia 2010 [x] i també Festival de Toronto 2010 [TIFF 2010 · Gala Presentation: “Gerro” (ang)]

***

Més informació
[IMDB (ang)] [AlloCiné (fr)] [CommeAuCinéma (fr)] [MyMovies (it)]

Vendes internacionals [Wild Bunch] Dist. cat. [x] Dist. esp. [x] Dist. fr. [Mars] Dist. it. [x]

***

FOTO © Wild Bunch Int Catherine Deneuve, a Gerro, de François Ozon

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *