Prendre la paraula

jordimartifont

3 de juny de 2008
0 comentaris

‘Macrourbanisme i agressions al paisatge mediterrani’ de Roger Cremades

El Roger Cremades, de Gandia i amic, ha tret el seu primer llibre, un llibre que cal llegir i tornar a llegir, “Macrourbanisme i agressions al paisatge mediterrani”. És un complet estudi sobre la destrucció del territori valencià a partir de l’especulació desaforada que ha viscut el país en els darrers anys i que Roger porta entre mans de fa anys. Ens calen molts estudis sobre com s’està destrossant el país, sobre com s’està omplint el territori de ciment… i si són com aquest, a més, paga la pena de llegir-los. (Mireu-vos la nota de premsa a baix i feu-ne difusió, publicat a Riu Blanc, l’editorial de Gandia que em publica “Ni Nadal ni Setmana Santa” i que crec que aquest és el primer llibre que edita).

El proper dijous 5 de maig, celebrant el Dia Mundial del Medi Ambient, l’editorial Riublanc presenta el llibre “Macrourbanisme i agressions al paisatge mediterrani” de Roger Cremades, i ens agradaria gaudir de la vostra companyia.

La presentació serà a la llibreria Ambra de Gandia, a les 8 de la vesprada.

L’acte serà presentat per Jesús Vilaplana, Biòleg, professor i membre del GEMAS i Natxo Serra, coordinador de WWF/Adena en el País Valencià.

 

“Macrourbanisme i agressions al paisatge mediterrani”

El llibre ens endinsa en el procés irreversible de transformació territorial i paisatgística que afecta el territori valencià. I alhora ens mostra com l’horta i la muntanya valenciana van quedant soterrades sota l’urbanisme.

Un urbanisme banal que homogenitza l’aspecte de paratges tan diversos com distants, i fa que els territoris perden la seua identitat.

Com a usuaris del paisatge mediterrani hem pogut observar com l’horta per on passejàvem es troba sota l’asfalt, els camins de terra són ara carreteres i les séquies van desapareixent.

L’objectiu del present manual és esclarir els diferents condicionants del problema del desordre urbanístic i les seues conseqüències en el paisatge valencià.

Així mateix s’aborden els principals conflictes mediambientals ocorreguts als nostres paisatges: la urbanització de la costa, la proliferació de pedreres i el soterrament de marjals.

Pel que fa a les marjals s’expliquen aspectes tan importants com els detalls dels delictes mediambientals succeïts a les marjals de la Safor i al Parc Natural de la Marjal de Pego-Oliva, que han generat sentències judicials. Arrel del darrer conflicte l’exalcalde de Pego va ser condemnat, sent el primer càrrec públic d’Espanya en entrar a la presó per delicte mediambiental.

 

L’autor

Roger Cremades Rodeja (València, 1977) ha recorregut els paisatges valencians en busca de les claus del seu present, passat i futur. Enginyer Tècnic Forestal de formació, ben aviat es va especialitzar en temes territorials i paisatgístics. Ha realitzat els indicadors de sostenibilitat i la diagnosi ambiental de Gandia, ciutat on viu. D’altra banda escriu articles sobre temes mediambientals a diversos mitjans informatius de la Safor, on és un conegut dinamitzador del moviment ecologista.

 

Fitxa Tècnica

Pàgines: 176

Tintes: BN 166, Color 10.

Fotografies: 20, a color.

ISBN: 978-84-612-0872-2

Mes de publicació: Maig de 2008

PVP: 12 euros.

 

Contacte i mitjans de comunicació

Benvolguts companys dels mitjans de comunicació, feu-nos saber si us calen exemplars de promoció i us els farem arribar ben aviat.

Així mateix per a qualsevol informació us preguem contacteu amb:

Editorial Riu Blanc, S. C., 2007

Sant Blai, 10 – 46780 Oliva

Telèfon: 962 854 248

Riublanc@gmail.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!