Poc-moderna

Bloc d'Elisenda Soriguera

24 d'agost de 2010
0 comentaris

L’Ancora dels Plouen

El nou disc de Plouen (han perdut les Catximbes, de la mateixa manera que els Whiskyn’s un dia van perdre els Collons) és/serà boníssim. Parlem de la tercera referència discogràfica d’una banda en constant canvi (què us sembla aquesta expressió per substituir el típic ‘en constant evolució’?). Només cal escoltar el seu primer disc (una bonica gamberrada d’aires reggae), després saltar al segon (arriba el rock!) i acabar al tercer (al setembre s’edita) per comprovar que cada cop perfilen el seu so, l’adapten al que escolten (per les orelles) i senten (amb el cor).
Ancoratge (Propaganda pel Fet!, 2010) tindrà/té 11 cançons, i els Plouen han aconseguit l’efecte més difícil: que no tinguis ganes de saltar cap de les cançons, que t’encomanin les ganes d’escoltar-les totes. Cadascuna. Esperant sentir com expliquen que tenen al nas al front i el front als peus, o que quan els cou el pit, escolten Standstill.
Fa unes setmanes (aquí) ja vam explicar la prova que cal fer per saber si un tema és pop o és rock (allò de que un tema pop és aquell que quan l’escoltes, et fa moure el cap de costat i un tema rock, és el que provoca que el teu cap es mogui endavant i endarrere). N’Albert Palomar (cantant dels Catximbes i blocaire) va fer la prova, i va decidir que 6 temes li feien moure el cap endavant i endarrere i 5 de costat. Així doncs, per molt poquet, podem afirmar que Ancoratge és/serà un disc de rock… Que podreu sentir a partir de l’1 de setembre!

Ancoratge (Propaganda pel Fet!, 2010) ha estat enregistrat als estudis “La doble B” de Terrassa amb en Marc Boria. En Juanjo Muñoz ha fet el màstering a Cat Mastering i el pintor Toni Roixes és el responsable de l’artwork. El resultat? “Durant aquests dos anys hem canviat la formació. Enlloc de vents ara tenim  sintetitzadors analògics. Les guitarres exploren nous sons. Les lletres són les més explícites i personals que hem cantat mai. En aquest disc les coses es diuen pel seu nom, hi ha amor, hi ha guerra, hi ha sexe, hi ha por, hi ha nostàlgia, hi ha ciència ficció, es parla de sardines, de lliris, d’amants del destí, d’arcs de triomf, de seny…”, poeta Palomar dixit. Estigueu al cas. Plouen han fet un dels discus d’aquest any.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!