Poc-moderna

Bloc d'Elisenda Soriguera

3 de desembre de 2008
0 comentaris

Ü_ma; catxarrisme hipnòtic i experimental

La recepta de la nova collita exemplifica al màxim la realitat física del menjador del niu on habiten – viuen – conviuen – assagen els Anímic. Allà no hi ha sofà – tv – llibreria ni qualsevol altre part habitual del mobiliari de les nostres llars. Allà hi ha de tot, de tot poc menjadoril (ja me’ls imagino a la cuina, fent el dinar, i trobant a faltar qualsevol estri, que ha acabat anant a parar al menjador, convertint-se en un instrument musical indispensable).
Més enllà de la batedora, els instruments d’Ü_ma passen pel filtre de l’electrònica (no la del txumba-txumba); ara ho gravo, ara ho llenço, ara li faig un loop pseudo-etern, ara hi canto al damunt, ara… Fan catxarrisme hipnòtic, nascut de l’experimentació. Entenent un catxarro com un artilugi que fa música (i no és cap instrument convencional).

Host unlimited photos at slide.com for FREE!

I més cosetes interessantíssssssssimes!!!

(Dissabte passat van actuar al Casal de Calaf, en un cicle d’activitats organitzat pels joves de la vil·la. Val a dir que tocaven en territori propi; alguns components són estiuejants de la Guàrdia Pilosa, bonic poblet de la comarca)

Espectacular la veu d’ella, impressiona veure com dialoguen un violoncel amb un clarinet, esperem descobrir amb que ens sorpendrà de nou darrere les orelles de ren. Pau Vallvé dirigeix discretament la batuta, a mitges amb l’altra mitja taronja.
El seu so neix de l’atreviment, de la complicitat, de la dedicació, la paciència i la repetició; la ment enblanc i les moltes ganes. És el so que neix de no posar-se barreres: la primera que cal trencar és la de fer quelcom que agradi o enamori al gran públic. Els primers seguidors d’Ü_ma són ells mateixos. Després, obren les portes del menjador per si algú si vol sumar.
Jo m’hi sumo.

I gràcies.
(segueixo el mateix mètode que Vallvé per demostrar que s’ha acabat una cançó. És el que té fer música experimental; que has d’indicar al públic quan toca aplaudir…)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!