Berlín 2010 · Competició: “En el camí”, de Jasmila Zbanic

En el camí (Na putu / On The Path)

Director Jasmila Zbanic. Guió Jasmila Zbanic. Producció Coop99 Filmproduktion (Àustria), Deblokada (Bòsnia). Durada 1h30.

Repartiment Zrinka Cvitesic (Luna), Leon Lucev (Amar), Ermin Bravo (Bahrija), Mirjana Karanovic (Nadja)

Sinopsi Una parella jove que es planteja formar una família a la Bòsnia d’avui en dia.  Són Luna i Amar. Ell perd la feina perquè anava borratxo i Ella, que jo acabava de tenir clar si volia tenir-ne un fill, encara en dubta més. El futur de la parella sembla cada cop més negre, a partir que Amar accepta entrar a treballar en una comunitat musulmana integrista situada a hores de carretera de casa. Passada una llarga temporada sense que hi hagi cap contacte entre ells dos, Luna pot anar a visitar-lo. L’indret on s’està és idíl·lic i Amar diu que s’hi vol quedar perquè la vida en aquella comunitat de creients li dóna pa i el frena de beure. Arribat el dia que Amar torna a casa, Luna s’adona que l’actitud d’Amar respecte a la religió ha canviat i, per molt que ell li digui que només ha estat una manera de convertir-se en millor persona, Luna no se’l creu. I comença a qüestionar-s’ho tot, fins i tot el desig de ser mare; les ferides del passat marcat per la guerra, se li obren, es pregunta si n’hi ha prou amb l’amor per compartir el futur amb aquell home.

Festival de Berlín 2010 [Competició: “En el camí” (al / ang / fr)]  Premis al Festival de Berlín 2010 [No]

Webs oficials [x]

Més informació [IMDB (ang)] [AlloCiné (fr)] [CommeAuCinéma (fr)] [MyMovies (it)]

Vendes internacionals [The Match Factory] Dist. cat. [x] Dist. esp. [Golem] Dist. fr. [x] Dist. it. [x]

***

Cròniques, notícies i articles de Berlín 2010, a la nostra premsa

Radicalisme a Sarajevo (Bernat Salvà, Avui)| Un film sobre el nazisme arrenca les primeres esbroncades de Berlín (Nando Salvà, El Periódico): nova meditació sobre els perills del fonamentalisme religiós, tan barroera i tan despistada (..)

FOTO
Zrinka Cvitesic i Leon Lucev, a En el camí, de Jasmila Zbanic

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *