Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

15 de febrer de 2010
0 comentaris

Berlín 2010 · Competició: “Mel”, de Semih Kaplanoglu

Mel (Bal / Honey)

Director Semih Kaplanoglu. Guió Orçun Köksal, Semih Kaplano?lu. Producció Kaplan Film Prod. (Turquia). Durada 1h44.

Repartiment Bora Altas (Yusuf), Erdal Besikcioglu (Yakup), Tülin Özen (Zehra), Alev Ucarer, Ayse Altay, Özkan Akçay

Sinopsi Yusuf té sis anys i fa poc que va a escola, on aprèn a llegir i escriure. Son pare, Yakup, és apicultor i treballa bosc endins, on penja els ruscos a dalt de tot dels arbres més alts. La forest de la muntanya és per a en Yusuf un indret ple de misteris i li agrada de quina manera acompanyar-hi el pare. Un matí, el menut li explica el somni que ha tingut a la nit i Yakup reacciona bruscament: mai dels mais, no s’ha d’explicar els propis somnis a ningú. Aquell mateix dia, Yusuf ha de llegir un text en veu alta a tota classe. De cop, es posa a quequejar i els companys se n’hi enfoten. Quan les abelles desapareixen de la muntanya, sobtadament, s’esvaeix també part de la base econòmica de la família. Yakup, doncs, se n’ha d’anar cap a muntanyes llunyanes. I Yusuf deixa de parlar. Aquest mutisme fa patir molt la seva mare, Zehra, que treballa en una plantació de te. La dona es veu incapaç de motivar el fill perquè torni a parlar i els dies van passant. Yusuf passa a ca l’àvia (en un poblet del costat) la nit màgica que se celebra l’arribada del Profeta. En sentir la història del Profeta, s’imagina que son pare és aquell home sant i que aviat tornarà. La mare, doncs, s’endú Yusuf per mirar de trobar Yakup. En va, però. I Yusuf decideix buscar-lo ell tot sol. Per a ell, és un viatge cap al desconegut: el somni que va tenir, serà realitat?

Festival de Berlín 2010 [Competició: “Mel” (al / ang / fr)] Premis al Festival de Berlín 2010 [Ós d’Or | Premi del Jurat Ecumènic] 

Webs oficials [x]

Més informació [IMDB (ang)] [AlloCiné (fr)] [CommeAuCinéma (fr)] [MyMovies (it)]

Vendes internacionals [The Match Factory] Dist. cat. [x] Dist. esp. [Golem] Dist. fr. [x] Dist. it. [x]

***

Cròniques, notícies i articles de Berlín 2010, a la nostra premsa

Misticisme turc a la Berlinale (Bernat Salvà, Avui) | Berlín viu una jornada competitiva anodina (Nando Salvà, El Periódico)

FOTO Bora Altas, a Mel de Semith Kaplanoglu

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!