Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

13 de febrer de 2010
0 comentaris

AV7D · Altres articles: de l’11 al 17 de febrer de 2010

Recull d’articles sobre qüestions cinematogràfiques publicats entre l’11 i el 17 de febrer de 2010:

LLEI DEL CINEMA.

Els articles sobre l’avantprojecte de Llei catalana de cinema, clicant aquí [Especial ‘Debat’: la Llei del Cinema].

***

FESTIVAL DE BERLÍN.

Les cròniques, notícies i altres articles sobre Berlín 2010, als apunts sobre el programa de cada jornada del certamen.

***

OPINIÓ.

Somnis de la nit d’Ingmar Bergman -sense enllaç- (Àlex Gorina, El Temps, núm. 1340): (..) gairebé tots els darrers films del director es poden fer bé en teatre. Tots, potser, menys “Saraband” que no és ni cinema ni teatre, sinó un somni o, més ben dit, un estat d’ànim.

Contra «La cinta blanca» (Àngel Quintana, El Punt): Em fa la sensació de que en lloc de trobar-nos, per mèrits propis, amb la gran obra del cinema europeu del 2009 ens trobem amb una pel·lícula que força aquesta condició. No és una gran pel·lícula, sinó una obra dissenyada per ser una gran pel·lícula, que vol ser l’esdeveniment cultural de la temporada.

Per fi, una de bona (Pep Prieto, Diari de Girona): els Goya d’aquest any van aconseguir el miracle | La salut del cine espanyol (Editorial d’ El Periódico): Víctima, igual que una gran part del teixit productiu, de la crisi econòmica, i amb el terrible llast afegit de la pirateria, la indústria del cine espanyol té, no obstant, motius per a la satisfacció | ‘I el ‘Goya’ és per a… Buenafuente’ (Juan Fernández, El Periódico) | Les opinions sobre les candidates (Quim Casas, Eduardo DeVicente, Nando Salvà, Desirée De Fez, El Periódico): Goya | Article d’Albert Espinosa: ‘La nit dels Goya’ (Albert Espinosa, El Periódico)

Televisió contra cine (Jordi Puntí, El Periódico): Mentre Hollywood inverteix milions en pel·lícules d’efectes especials, els guionistes i actors amb talent van passant a la televisió.

París vist per Rohmer (Esteve Riambau, Avui): Un ‘pack’ sobre alguns dels seus films ambientats a París i l’estrena en DVD de ‘Perceval le Gallois’ reten homenatge al recentment desaparegut Éric Rohmer.

L’autenticitat de Rohmer (Judith Vives, blog Espai Isidor): (..) la paraula com a arma principal i en recerca contínua de la lleugeresa i la senzillesa per arribar a la profunditat de l’ànima humana.

***

INFORMACIÓ.

El documental fa taquilla -sense enllaç- (Marta Rubirola, El Temps, núm. 1340): El documental viu un període de visibilitat creixent de dia en dia. El festival internacional de documental Docs Barcelona ha tancat les portes amb un augment d’espectadors. Assistim a un autèntic retorn al realisme.

El Govern destina 1,5 milions al foment del cinema doblat i subtitulat en català (Cultura21.cat)

“Pa negre” al Festival de Canes (Andreu Gomila, Avui): El director està enllestint el muntatge del film (..) per poder-lo presentar a Cannes. Sap que és difícil, però no impossible.

Isabel Coixet se sent com ´a casa´ a la Berlinale (EFE, Diari de Girona)

La realitat dels somnis de Fellini (Montse Frisach, Avui): CaixaForum explora en una mostra els fets reals que van inspirar l’extravagant univers del cineasta italià | CaixaForum rastreja l’origen de l’extravagant univers de Fellini (Natàlia Farré, El Periódico)

“Garbo” arriba fins a La Moncloa de la mà del Goya com a Millor Documental (Marta Pallarès, Diari de Girona) | Edmon Roch: «Haver guanyat el Goya ens permetrà accedir a un públic nou» (Dani Chicano, El Punt) | Almodóvar va anar als Goya per posar fi als ressentiments del cine espanyol (Olga Pereda, El Periódico) | Zapatero rep els candidats i els premiats i 4,6 milions de persones van veure la cerimònia (El Periódico) | “Celda 211” s’imposa (Raquel Font, Avui) | «Garbo» enamora els Goya (Jordi Bordes, El Punt) | La monumental ‘Celda 211’ surt vencedora del duel amb ‘Ágora’ (Olga Pereda, El Periódico) | Álex de la Iglesia llança un SOS (El Periódico) | ´Celda 211´, la gran triomfadora dels premis Goya (Diari de Girona) | Pedro Almodóvar es reconcilia amb l´Acadèmia (Diari de Girona) | Mar Coll, Goya a la millor direcció novella (Diari de Girona) |  Edmon Roch s´emporta el seu primer Goya amb «Garbo» (Dari de Girona) | “Celda 211” triomfa als Goya (Cultura21.cat) | Mar Coll guanya el Goya a la millor directora novell (Cultura21.cat) | Els guanyadors catalans dels Goya (Valentí Sanjuan, Cine.cat) | Álex de la Iglesia i el seu discurs als Goya (Cine.cat) | ‘Celda 211’ els artístics i ‘Ágora’ els tècnics (Valentí Sanjuan, Cine.cat) | I els Premis Goya són per… (previsions) (Valentí Sanjuan, Cine.cat) | ‘Celda 211’ surt com a favorita per als Goya (Olga Pereda, El Periódico) | Premis Goya amb sabor gironí (Diari de Girona)

Soledad Villamil: “Hollywood no em fa perdre el son” (El Periódico): L’actriu argentina és candidata al Goya com a actriu revelació pel seu paper a ‘El secreto de sus ojos’.

Balagueró fitxa Luis Tosar per a la seva nova pel·lícula (Avui)

Benet Román: «La desgràcia no ha de ser lletja» (Gemma Tramullas, El Periódico): Procedent de la publicitat i el videoclip, la seva primera incursió en el documental social amb un curtmetratge que denuncia la situació de la dona mexicana aspira a un premi Goya.

Els cinemes europeus tenen un 6,5% més d’espectadors (El Punt)

Cinemes sense taquilla (Sílvia Marimon, Time Out Barcelona): Amor maternal, ‘gore’, ‘quinquis’, jardins, ‘narcos’ i comèdia. La Sílvia Marimon veu cinema de tots els colors gratis.

Room in Rome: Julio Medem, dues noies, i sexe (Valentí Sanjuan, Cine.cat): (..) promet emocions fortes, amb la preciosa Elena Anaya i la brutal Natasha Yarovenko (“Diario de una ninfómana”). Sexe, una habitació, una nit i dues grans actrius espectaculars i despullades.

‘Les dues vides d’Andrés Rabadán’ obté el premi del públic al festival de cinema d’Annonay (Cultura21.cat)

FOTO Soledad Villamil, a El secret dels seus ulls, de Juan José Campanella

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!