Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

13 de febrer de 2010
0 comentaris

Berlín 2010 · Competició: “Greenberg”, de Noah Baumbach

Greenberg (Greenberg)

Director
Noah Baumbach. Guió Noah Baumbach, a partir d’una història original seva i de Jennifer Jason Leigh. Producció Scott Rudin Prod (EUA). Durada 1h47.

Repartiment
Ben Stiller (Roger Greenberg), Greta Gerwig (Florence Marr), Rhys Ifans (Ivan Schrank), Jennifer Jason Leigh (Beth)

Sinopsi
Florence Marr (Greta Gerwig) treballa d’assistent personal dels Greenberg. Això vol dir que es passa el dia atenent aquesta família opulenta a la seva vil·la elegant, als turons de Hollywood. En canvi, la seva pròpia vida és ben discreta. Viu en un petit apartament i de tant en tant es dedica a cantar, plena de talent i esperança, però com a aficionada, en clubs nocturns. Ve el dia que els Greenberg se’n van a l’estranger una bona temporada i Florence, avesada a estar per tots plegats, es troba sola. No s’ha quedat pas sense feina, però, perquè ha d’anar passant per la casa i tenir cura del gos… i de Roger Greenberg (Ben Stiller), germà del propietari, que s’hi ha ben instal·lat. Roger, quarantí, és llest, simpàtic, bromista… i, com Florence, una ànima en pena. Músic frustrat de Los Angeles, se n’anà a Nova York a treballar de fuster i n’ha tornat existencialment fracassat. Reivindica el dret a “no fer res”. I per acabar d’adobar encara s’ha ensorrat més en trobar-se amb Ivan (Rhys Ifans) -col·lega amb qui fa ants havia format una grup musical- i amb Beth (Jennifer Jason Leigh) -l’antiga xicota-, perquè han reeixit i ell, no. Els vells amics, pensa, no han pas que ser necessàriament els millors. I així estem, amb Roger empantanegat vitalment per Hollywood. Com que, per no tenir, no té ni carnet de conduir, demana a Florence que li faci de xofer. La seva fragilitat, ves per on, se li fa atractiva a Florence i el que comença sent un servei més a un Greenberg, es va transformant en una relació encantadora, excèntrica i sorprenent entre dos éssers solitaris.

Festival de Berlín 2010
[Competició: “Greenberg” (al / ang / fr)] Premis al Festival de Berlín 2010 [No]

Webs oficials
[greenberg (ang)]

Més informació [Cartellera.cat (cat)] [IMDB (ang)] [LaButaca (esp)] [AlloCiné (fr)] [CommeAuCinéma (fr)] [MyMovies (it)]

Vendes internacionals [Focus Features Int] Dist. cat. [x] Dist. esp. [Universal] Dist. fr. [Mars] Dist. it. [BiM]

***

Cròniques, notícies i articles de Berlín 2010, a la nostra premsa
[x]

Yimou versiona els Coen (Bernat Salvà, Avui): “Greenberg” no passa de ser una obra menor, una comèdia discreta, que repeteix temes i personatges vistos abans i amb més gràcia | Ben Stiller mostra a la Berlinale el seu costat més seriós (Nando Salvà, El Periódico) | El director xinès Zhang Yimou s´inspira en els germans Coen (Diari de Girona): La Berlinale va acollir ahir l’adaptació lliure de «Blood Simple» i la nova comèdia neuròtica de Ben Stiller, «Greenberg».

FOTO © Universal Pict Ben Stiller, a Greenberg, de Noah Baumbach

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!