Berlín 2010 · Competició: “Submarino”, de Thomas Vinterberg

Submarino (Submarino)

Director
Thomas Vinterberg. Guió Tobias Lindholm i Thomas Vinterberg, basat en la novel·la Submarino, de Jonas T. Bengtsson. Producció Nimbus Film Prod (Dinamarca). Durada 1h50.

Repartiment
Jakob Cedergren (Nick), Peter Plaugborg (germà de Nick / pare de Martin), Morten Rose (Ivan), Patricia Schumann (Sofie), Gustav Fischer Kjærulff (Martin)

Nota
El títol ve del mètode de tortura anomenat “submarino”, en què mantenen el cap de la víctima dins de l’aigua fins al límit de l’asfíxia.

Sinopsi
La història de dos germans que s’havien perdut de vista des de la seva precària infantesa i es retroben a la presó. Nick i son germà petit van créixer en condicions terribles. La pobresa i els abusos que van patir i una mare alcohòlica van marcar-los la infantesa, fins que una tragèdia va esberlar la família. Ara, en Nick té 33 anys i acaba de sortir de la presó. Sap el que vol: entrenar-se i beure, fins a l’excés, per a endurir-se contra tothom. Practicant del “body-building”, viu en una casa ruïnosa en una barriada de Copenhague. Mentrestant, son germà s’ha tornat drogoaddicte i és pare solter, fins al punt que per ell només hi ha dues coses que debò valen la pena: la punxada diària i el futur de Martin, el fill de 6 anys, per a qui vol una vida millor que la seva. Tant és així, que s’ha convertit en traficant d’heroïna. Les vides de Nick i son germà van per camins paral·lels, però es busquen. Els uneix el delit per una vida que valgui la pena viure-la; però trobar-se de debò només ho faran a la presó. Tanmateix, per a ells, ja és gairebé massa tard.

Festival de Berlín 2010
[Competició: “Submarino” (al / ang / fr)] Premis al Festival de Berlín 2010 [No]

Webs oficials
[x]

Més informació
[IMDB (ang)] [AlloCiné (fr)] [CommeAuCinéma (fr)] [MyMovies (it)]

Vendes internacionals
[The Match Factory] Dist. cat. [x] Dist. esp. [Golem] Dist. fr. [x] Dist. it. [x]

***

Cròniques, notícies i articles de Berlín 2010, a la nostra premsa

En absència dels pares (Bernat Salvà, Avui): Dos devastadors drames familiars es presenten a competició, un provinent de Dinamarca i l’altre de Romania | Scorsese i DiCaprio arrosseguen el festival de cine de Berlín a la tempesta (Gemma Casadevall/EFE, Diari de Girona): El director del festival, Dieter Kosslick, havia avançat en presentar la 60 Berlinale que el seu eix temàtic anava a ser la família. Les dues pel·lícules concursants d’aquest dissabte encaixaven en això, des de la perspectiva comuna no de les lleugeres comèdies d’embolics entre parents, sinó de dues famílies desestructurades.

FOTO © Nimbus Film
Submarino, de Thomas Vinterberg

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *