2ns Gaudí: els premis ensenyen el llautó de les nominacions

Finalment, les coses han quedat força com es veia a venir que serien, als Gaudí: Tres dies amb la família, de Mar Coll, millor pel·lícula en llengua catalana, millor direcció i millor actriu (Nausicaa Bonnín); Garbo: l’home que va salvar el món, d’Edmon Roch, millor documental i millor guió, i Els condemnats, d’ Isaki Lacuesta, millor pel·lícula de llengua no catalana, i [REC]2, de Jaume Balagueró i Paco Plaza, un grapadet dels guardons “tècnics” (so, efectes especials / digitals, maquillatge i perruqueria, muntatge).

En canvi, ben magres de reconeixement han quedat les que es presentaven a la gala amb un bon farcell de nominacions. Trash, que en tenia 13, s’ha quedat amb 1 Gaudí (Música original); El gebre, que en tenia 11, n’ha sortit amb només 2 Gaudí (direcció artística i fotografia), i Xtrems, igualment amb 11 nominacions, se n’ha anat a casa amb les mans buides.

Aquestes coses ja passen en la cosa dels premis; però aquesta diferència tan exagerada entre el que havien estat les nominacions i el que han sigut els resultats fa tuf d’estratègia: es promociona sobretot unes pel·lícules “catalanes” en l’etapa de les nominacions i després se’n guardonen unes altres, perquè quedin igualment promocionades. No hi sabria veure cap mal, a actuar d’aquesta manera; però potser que es fes d’una manera més subtil, que no es vegi tan el llautó.

Tres dies amb la família s’ha endut 3 premis importants, però en nombre d’estatuetes, empata amb Les dues vides d’Andrés Rabadán (actor -Brendemühl-, actriu en paper secundari -Clara Segura-, actor en paper secundari -Andrés Herrera-) i [REC]2 les guanya totes dues, amb 4 Gaudí.

El Premi Gaudí d’Honor ha estat per a Josep Ma Forn, com es va anunciar en fer-se públic que l’acade?mia catalana del cinema nomenava membres d’Honor Montserrat Carulla, Antoni Padro?s, Arnau Olivar, Fermi? Marimo?n i Jesu?s Pe?rez.

La llista dels guanyadors dels 2ns Gaudí, clicant aquí [Guanyadors II Premis Gaudí]

La llista de les nominacions prèvies [Nominacions als II Premis Gaudí]. Apunt d’aquest blog sobre les nominacions [2ns Gaudí: nominacions “trash”]

FOTO © Wanda Nausicaa Bonnín, a Tres dies amb la família, de Mar Coll

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *