Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

26 de gener de 2010
0 comentaris

Tim Burton presidirà el jurat de Canes 2010

Tim Burton presidirà el jurat del Festival de Canes 2010 (12-23 de maig de 2010), segons que s’ha fet públic aquest matí.

Serà la primera vegada que un creador procedent del cinema d’animació presideixi el jurat, ha declarat Gilles Jacob –president del certamen-, que ha qualificat Tim Burton de “cineasta amb el cor d’or i les mans de plata” (jugant amb el títol francès d’ Eduard Mans-de-tisora: Edward aux mains d’argent). 

Per a l’autor de films com Ed Wood, Sweeney Todd i Charlie i la fàbrica de Xocolota, serà “com viure un somni fet realitat” i s’ha manifestat preparat per a encarar el repte: Havent passat la meva joventut vient programes triples i fent maratons de 48h de pel·lícules de terror, me’n sento capaç –ha manifestat-.

Aquest nomenament sorprèn. Fins i tot ho ha reconegut Thierry Frémaux, director del Festival, per a qui Tim Burton és tanmateix un artista complet, fantàstic i brillant, un autor popular que ha bastit el seu propi imaginari i un home interessant que coneix bé la història del cinema, i -ha afegit molt significativament-La seva legitimitat serà incontestable per als cineastes que participin a la competició.

Documents web Festival de Canes (en francès i anglès) [Communiqué officiel du 26 janvier 2010] [Le choix du Festival, interview de Thierry Frémaux] [Tim Burton: parcours] [Tout le cinéma de Tim Burton] [L’univers de Tim Burton] [L’autre Tim Burton] [Tim Burton et Johnny Depp] [Alice au pays des merveilles]

FOTO © Disney Tim Burton i Mia Wasikowska, al rodatge d’Alícia en terra de meravelles

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!