Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

14 de febrer de 2010
0 comentaris

Berlín 2010 · Competició: “Un home prou bo”, de Hans Peter Moland

Un home prou bo (En ganske snill mann / A Somewhat Gentle Man)

Director
Hans Peter Moland. Guió Kim Fupz Aakeson. Producció Paradox Produksjon (Noruega). Durada 1h30.

Repartiment
Stellan Skarsgård (Ulrik), Jannike Kruse (Merete), Jan Gunnar Røise (Geir), Henrik Mestad (Kenny), Julia Bache Wiig (Silje)

Sinopsi
Ulrik s’ha estat dotze anys a la presó, per homicidi. Quan surt en llibertat, lloga una petita habitació en un soterrani. No parla gaire, l’Ulrik; però al seu voltant, tothom pensa que es mereix una segona oportunitat. Amb qui es troba, però, és amb el seu amic el gàngster, que li regala una planta verda. Parlen dels vells temps i de com s’hauria de passar comptes amb Kenny, responsable de la condemna que va engarjolar Ulrik. En Kenny ha de morir! Quan el seu antic col·lega s’assabenta d’on treballa Kenny, Ulrik agafa un cotxe i es posa a espiar-lo. El segueix fins a casa. Ara, en Kenny ja no viu sol, té dona. Des de l’eixida, Ulrik veu com n’és de feliç, la parella, i s’emociona. Tant, que truca la seva ex-dona, mal sigui perquè li digui com està el fill. No es pot pas dir que la seva ex se n’alegri gaire, ni de sentir-lo, ni amb la idea d’haver de tornar-lo a veure, i li demana que deixi el noi tranquil. Ha passat gairebé tota la infantesa i part de la joventut sense el pare, i ara el xicot ja és gran i res no li falta. Ulrik promet que no el trucarà pas; però no manté la paraula, el visita i és així com descobreix que aviat serà avi. L’Ulrik, doncs, és a punt de ser un altre home: té un habitatge, una planta verda, un fill i aviat un nét. I també hi ha una dona que se l’estima. Però, de sobte, pensa que no tindrà dret a veure el nét, perquè ell és un assassí; la xicota li diu que no en vol saber res més, d’ell, i l’amic gàngster l’apreta perquè es vengi de Kenny. Ara bé, Ulrik s’assabenta que Kenny no va tenir res a veure amb la seva detenció i es pregunta: per què hauria de matar Kenny? El món no aniria millor, sense el seu amic gàngster?

Festival de Berlín 2010 [Competició: “Un home prou bo” (al /ang / fr)]  Premis al Festival de Berlín 2010 [Premi dels lectors del Berliner Morgenpost]

Webs oficials [x]

Més informació [IMDB (ang)] [AlloCiné (fr)] [CommeAuCinéma (fr)] [MyMovies (it)]

Vendes internacionals [Trust Nordisk] Dist. cat. [x] Dist. esp. [x] Dist. fr. [x] Dist. it. [x]

***

Cròniques, notícies i articles de Berlín 2010, a la nostra premsa

Humor escandinau (Bernat Salvà, Avui) | ‘Caterpillar’ deixa empremta a Berlín amb el seu morbós antibel·licisme (Nando Salvà, El Periódico): la cinta noruega (..) va provocar les primeres riallades que s’han sentit fins ara en la competició | Stellan Skarsgard i l´estrella de Bollywood Shah Rukh Khan erotitzen la Berlinale (Diari de Girona)

FOTO
Un home prou bo, de Hans Peter Moland

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!