Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

25 de gener de 2010
0 comentaris

Sorpresa: els productors nord-americans prefereixen “The Hurt Locker” a “Avatar”

Semblava -i sembla- que aquest hagi de ser l’any titànicament triomfal d’ Avatar, perquè l’èxit descomunal a la taquilla d’arreu del món i l’enlluernament espectacular que en causa el bededeu tecnològic haurien de deixar amb poques possibilitats reals la resta de “favorites” (és a dir, la cantarella: The Hurt Locker, Up in the Air, Precious…). Però, noi, aquesta matinada van els productors, és a dir, els que toquen més la part econòmica de les pel·lícules de Hollywood i atorguen el seu Producers Guild Award a The Hurt Locker. És a dir, entronitzen una producció de pressupost discret (sobretot si el comparem amb el de la megafantasia futurista), que ha tingut un recorregut discret a taquilla (…ai, les comparacions odioses!), els productors!

Sorprèn, de debò! Tot i que, si han fet números (i aquests sempre en fan, de números), ja pot ben ser que hagin arribat a la conclusió que el seu possible premi a Avatar no faria augmentar-ne gens una recaptació ja de per si desbocada i imparable, i, en canvi, si apostaven per un altre títol, és possible que influeixin perquè aquesta altra faci algun dòlar més a taquilla: vist així, potser no és tanta sorpresa, que hagin atorgat el guardó a The Hurt Locker.

El 2 de febrer s’anunciarà les nominacions als Òscar, en què de ben segur Avatar congriarà un fotimé de candidatures (a part de millor pel·lícula, direcció i potser guió, tot fa preveure que sumi la totalitat de categories tècniques: fotografia, muntatge, banda sonora, efectes especials visuals, so, muntatge sonor, etc). De manera que les altres pel·lícules poden quedar-ne a una ostensible distància, pel que fa a quantitat de nominacions. Sens dubte, amb l’aval de la Producers Guild of America i de tants altres premis i reconeixements que ha obtingut prèviament, The Hurt Locker hauria d’aparèixer com a la gran candidata alternativa. Estarà bé això, cara a fer bullir l’olla de la competitivitat, les apostes que mou i l’interès mediàtic; però molt em temo que, a l’hora de la veritat, el 7 de març, s’imposarà el corró d’ Avatar.

Això sí, no ha de passar per alt que James Cameron, en rebre el Globus d’Or com a millor director, va dir (adreçant-se a Kathryn Bigelow) que el premi havia d’haver anat a ella.

Per cert, en les categories de Documental, els productors s’han decantat per l’exitós The Cove i n la d’Animació, per la no menys reconeguda Up.

Nominacions prèvies del Producers Guild Award [PRODUCERS GUILD OF AMERICA ANNOUNCES BEST PRODUCED MOTION PICTURE, ANIMATED MOTION PICTURE, AND DOCUMENTARY MOTION PICTURE NOMINATIONS FOR THE 2010 PGA AWARDS]

FOTO The Hurt Locker, de Kathryn Bigelow

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!