Joan Monleón, adéu!

Joan Monleón ha mort. Els valencians i valencianes l’heu pogut conèixer com a presentador de TV i showman, a més de les seves altres facetes d’actor, cantant… Per mi, era el de Pavesos i en una època molt concreta de la meva vida, el que feien els Pavesos va ser molt important. Després vaig perdre-li la pista, sabia que presentava alguna cosa per TV, però ni el podia seguir, ni em semblava prou interessant com per fer mans i mànigues per aconseguir de veure-ho. Casualitats de la vida: avui, gràcies al meu tot just estrenat televisor que em permet sintonitzar Canal 9, ha estat a través de la cadena pública valenciana que m’he assabentat de la seva mort.

Al cinema, certament, Joan Monleón va treballar en una vintena de pel·lícules; però sobretot, sobretot, el recordo a Daniya, jardí de l’harem, de Carles Mira, encarnant l’hedonisme llegendari de la moreria -en contraposició a l’esgarrifós estoicisme cristià-. Era Monleón, geni i figura.

Descansi en pau!

El festival Inquiet 2008 va retre-li un homenatge de què es fa ressó aquest video que podem veure anant a Vull llegir la resta de l’article

FOTO Joan Monleón

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *