R d'acció

Joc de paraules de la paraula redacció que fa referència a la tasca d'escriure i comprende tant en grup com individualment. Bloc del Seminari IV Grup 20 d'Introducció al Periodisme de la FCB de la URL.

10 de maig de 2013
0 comentaris

Vicent Partal: ?El periodisme s?ha reinventat?

El director de Vilaweb afirma que “els periodistes han de ser més propers als ciutadans”

El futur de la professió són les noves tecnologies

Vicent Partal, fundador i director del diari digital Vilaweb, va assegurar que “vivim en un moment on el periodisme ha canviat”. Partal va destacar el canvi en les redaccions, on ja no cal una gran quantitat de gent treballant. “S’ha d’oblidar la imatge de les redaccions de les pel·lícules americanes” ja que ara mateix, en un context de crisi, les empreses no necessiten molts treballadors per realitzar bon periodisme. En aquest sentit el periodista va destacar que les noticies estaben al carrer i que els periodistes havien de sortir a buscarles, “no cal tanta feina d’oficina”. La prova és que la petita redacció de Vilaweb els ha portat a ser el diari digital més antic d’Europa.

Vicent Partal va mostrar-se contundent a l’hora d’afirmar que el futur del periodisme passa per les noves tecnologies. El fundador del diari digital va indicar que el mòbil serà l’eina que faci canviar la professió: “Hi haurà un moment que amb el mòbil es puguin fer totes les funcions que fa un periodista” va afirmar Partal, que va continuar dient que “marcaria un canvi en la manera de fer periodisme”.
Partal va destacar també les Xarxes Socials com un factor molt important. Segons el director de
Vilaweb “actualment el periodista necessita estar en contacte amb Facebook o Twitter per realitzar la seva feina”. El poder enviar un missatge gratuïtament per arreu del món és un factor molt important pels periodistes.   

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!