Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

28 de desembre de 2009
1 comentari

Joan Monleón, adéu!

Joan Monleón ha mort. Els valencians i valencianes l’heu pogut conèixer com a presentador de TV i showman, a més de les seves altres facetes d’actor, cantant… Per mi, era el de Pavesos i en una època molt concreta de la meva vida, el que feien els Pavesos va ser molt important. Després vaig perdre-li la pista, sabia que presentava alguna cosa per TV, però ni el podia seguir, ni em semblava prou interessant com per fer mans i mànigues per aconseguir de veure-ho. Casualitats de la vida: avui, gràcies al meu tot just estrenat televisor que em permet sintonitzar Canal 9, ha estat a través de la cadena pública valenciana que m’he assabentat de la seva mort.

Al cinema, certament, Joan Monleón va treballar en una vintena de pel·lícules; però sobretot, sobretot, el recordo a Daniya, jardí de l’harem, de Carles Mira, encarnant l’hedonisme llegendari de la moreria -en contraposició a l’esgarrifós estoicisme cristià-. Era Monleón, geni i figura.

Descansi en pau!

El festival Inquiet 2008 va retre-li un homenatge de què es fa ressó aquest video que podem veure anant a Vull llegir la resta de l’article

FOTO Joan Monleón

 

  1. L’havia vist en algunes pel.lícules d’en Ventura Pons (tinc en DVD “El vicari d’Olot”), i tenia molta vis còmica. El típic gran secundari, capaç de fer humans i creïbles els seus personatges. Darrerament, l’hi veia ben poc.

    Descansi en pau,

    JULIÁN.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!