EFA 2009: les nominacions

Avui, a Copenhaguen, es lliuraran els premis del cinema “europeu” d’enguany –EFA 2009-, els candidats i candidates als quals es van anunciar ja fa unes setmanes, al decurs del Festival de Cinema Europeu de Sevilla.

La llista dels nominats als EFA 2009, clicant aquí [Nominations EFA 2009]

Val a dir que d’aleshores ençà i abans d’aquest vespre, ja s’han anat fent públics alguns dels guardonats definitivament:

El director anglès Ken Loach  i l’actriu francesa Isabelle Huppert rebran els premis honorífics.

El veterà autor polonès Andrzej Wajda rebrà l’ EFA de la Crítica (Premi FIPRESCI), per Tatarak.

El suís Peter Liechti, l’ EFA del Documental 2009 – Premi ARTE, per Das summen der insekten – Bericht einer mumie (The Sound of Insects – Records of a Mummy)

I Diana Elbaum i Jani Thiltges, l’ EFA de Coproducció – Premi Eurimages.

De la resta de categories -com deia-, hem d’esperar a aquest vespre. En particular, pel que fa a l’apartat de Millor Pel·lícula, crida l’atenció una mena de debat -o si voleu, combat- entre la selecció de Canes 2009 (La cinta blanca, de Haneke; Un profeta, de Jacques Audriard i Peixera, d’Andrea Arnold) i la collita Oscar 2009 (Slumdog Millionaire, de Danny Boyle; El lector, de Stephen Daldry), amb permís de la “neutral” Deixa’m entrar, de Tomas Alfredson. Els membres de l’Acadèmia Europea no són el jurat de Canes i vull creure que ja s’haurà esvaït del tot l’enlluernament que hi hagué als Oscar amb la cinta de Danny Boyle; de manera que (amb evident risc d’equivocar-me) aposto perquè Un profeta, de Jacques Audriard esdevingui allò que en diuen “la gran triomfadora de la nit”, cosa que li podria anar prou bé cara a la campanya dels Oscar 2010.

FOTO Un profeta, de Jacques Audriad

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *