Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

21 d'octubre de 2009
0 comentaris

La gestació de la Llei del Cinema avança i van quedant retratades les posicions

Com si fos un via crucis, l’elaboració de la Llei del Cinema va passant per totes les estacions. I a cada etapa s’ha d’explicar obvietats i se’ns va mentalitzant dels interessos creats que s’hi oposen.

Primer fou l’anunci d’un document de bases, ara la fase “avantprojecte”… i encara ens queda tot el tràngol del tràmit parlamentari i la publicació del que en quedi. Aleshores hi haurà llei i algú s’haurà d’encarregar de fer-la complir. Patiments i sacrificis a cada estació, intents de fer avortar la criatura abans que neixi, instrumentalitzacions interessades… I el conseller que està actuant tard, sabent que presenta una Llei en l’agonia de la legislatura i amb un mapa polític que canviarà  tot just d’aquí a un any i, per tant, és molt probable que siguin altres persones i altres colors els que l’hagin d’aplicar o no. Ja veurem com els seus socis de govern li deixen la Llei, un cop li passin el ribot al Parlament (suposant que no ho comencin a fer ja abans i tot) i preparem-nos a veure com després no n’aplicaran del que s’hagi aprovat precisament per “cojuntura”, sabent que no pensen aplicar-ho mai, si manen ells…

De mica en mica també van quedant retratades les posicions, com podeu anar comprovant a l’apunt “Especial Debat: la llei de cinema“, en què segueixo recollint el que es va publicant.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!