Avui, a Sitges 2009 (dilluns, 5 d’octubre)

D’entre les projeccions d’avui, al Festival de Sitges:

A l’Auditori hi ha com una rèplica de Venècia 2009: Mr Nobody, de Jaco Van Dormael; Tinent roí: nova parada, Nova Orleans, de Werner Herzog, i encara, provinent de la Settimana Internazionale della Critica, Metropia, de Tarik Saleh (cinta d’animació amb tecnologia de fotomuntatge que, després de presentar-se a la Serenissima, ha estat reclamada per un munt de festival arreu del món, entre els quals, Sitges).

Sergi López és protagonista d’un dels films avui en competició: Els darrers dies del món, nova incursió com a directors dels fotògrafs Jean Marie i Arnaud Larrieu. Es tracta d’una cinta apocalíptica en mans dels que van ser responsables d’aquell desastre anomenat Pintar o fer l’amor, que tenia també d’intèrpret -en el rol d’un cec, això sí- Sergi López. L’actor també és el principal reclam de Primer contacte, de Pau Escribano que entra avui en el prolífic -fins a la desmesura- concurs de curtmetratges. El vilanoví, però, no és pas l’únic català objecte d’atenció en aquesta jornada: Ferran Audí hi presenta (Sitges Especials) la seva ‘opera prima’ El gebre, inspirada lliurement en “El petit Eyolf” d’Henrik Ibsen, amb Aitana Sánchez-Gijón, Trond Spen Steim, Eva Morkeset, Bibi Andersson i Tristán Ulloa. Igualment, Jaume Collet-Serra -a hores d’ara ja l’ha feta-, té una “classe magistral” de títol ben eloqüent: “Treballant a Hollywood“.

Seven Chances, és a dir la Setmana de la Crítica de Sitges 2009, s’inaugura avui justament amb el mateix títol amb què va començar Sundance 2009 -hi ha casualitats que o fan desmerèixer la proposta o deixen en evidència certes coses-: Mary and Max, d’ Adam Elliot.

Cròniques, notícies i altres articles sobre aquesta jornada de Sitges 2009

Sergi López presenta a Sitges una faula hedonista ambientada en un món apocalíptic. Imma Merino (El Punt, 06.10.2009) parla d’ Els darrers dies del món (Larrieux), Mr. Nobody (Van Dormael), El gebre (Audí) i Tinent roí: nova parada, Nova Orleans (Herzog)

La gran nit d’Europa. Teresa Bruna (Avui, 06.10.2009) parla d’  Els darrers dies del món (Larrieux), Mr. Nobody (Van Dormael) i El gebre (Audí)

Sergi López viu la fi del món en un insòlit film fantàstic francès. Desirée De Fez (El Periódico, 06.10.2009) parla d’ Els darrers dies del món (Larrieux), Mr. Nobody (Van Dormael)

Aitana Sánchez-Gijón i Sergi López, d´estrena a Sitges (Diari de Girona):  Els darrers dies del món (Larrieux) i El gebre (Audí)

WERNER HERZOG VS. ABEL FERRARA (Sitges.com): Tinent roí: nova parada, Nova Orleans (Herzog)

Bad Lieutenant: Ports of Call New Orleans (Vilaweb Sitges):  Tinent roí: nova parada, Nova Orleans (Herzog)

‘Les derniers jours du monde’, amb Sergi López i ‘The Frost’, de Ferran Audí, plats forts d’avui a Sitges (Vilaweb): resum del que està sent aquesta 42a edició i perspectiva del que queda fins a la cloenda.

Grace (Sitges.com): Grace (Solet)

Cinema Oriental – El mestre de Bruce Lee (Sitges.com): Ip Man (Yip)

FOTO Metropia, de Tarik Saleh

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *