Sitges 2009: es presenta en públic la 42a edició del Festival

Ahir va tenir lloc la roda de premsa de presentació del 42è Festival de Sitges, en què la novetat més destacada ha estat que Viggo Mortensen acompanyarà la presentació al certamen de La carretera, de John Hillcoat. Com que la programació completa ja fa uns dies que s’ha fet pública, aquesta roda de premsa ha tingut més aviat un caràcter institucional i de recapitulació del que ha estat la feina de preparació del Festival.

La 42 edició del Festival presentarà més de 200 produccions cinematogràfiques – llargmetratges i curtmetratges- amb una selecció de títols més internacional que mai, que inclourà pel·lícules dels cinc continents i de més de 30 països.

La secció competitiva i les seccions habituals del Festival representen una gran varietat de tendències del gènere fantàstic: Secció Oficial Fantàstic Panorama (la secció oficial fora de competició, que aquest any presta una atenció especial a les pel·lícules del Regne Unit amb la subsecció British Focus), la Secció Oficial Noves Visions (pel·lícules en el límit del fantàstic que aporten una mirada nova i refrescant al gènere), Orient Express – Casa Àsia (les millors produccions asiàtiques de la temporada), Midnight X-Treme (una selecció del cinema més extrem: gore, tortures, macabrisme…), Anima’t (el millor cinema d’animació), Sessions Especials, Sitges Clàssics (clàssics del gènere que el Festival recupera perquè en gaudeixin els més entesos i nostàlgics), Seven Chances (set pel·lícules seleccionades per crítics cinematogràfics) i Brigadoon (la secció més underground del Festival).

L’edició de 2009 està dedicada al 30 aniversari d’Alien, la pel·lícula que va marcar un abans i un després en el cinema de monstres.

[REC]2, la pel·lícula de gènere catalana més esperada, inaugurarà SITGES 09.

THE ROAD, protagonitzada per Viggo Mortensen, Charlize Theron, Robert Duvall i Guy Pierce, serà el títol de cloenda. Mortensen torna a Sitges quatre anys després i rebrà el Gran Premi Honorífic del Festival.

Aquest any les activitats paral·leles del Festival inclouen la presentació del tràiler de New Moon de la saga vampírico-adolescent Crepúsculo.

Un altre esdeveniment especial d’aquesta edició és la secció FOCUS 3D, un cicle que el Festival dedica a les pel·lícules en tres dimensions: Toy Story (John Lasseter), The Hole (Joe Dante, el director de Gremlins), Coraline (Henry Selick, el director de Pesadilla antes de Navidad) i La Noche de los Muertos Vivientes, de George A. Romero.

El dia 10 d’octubre se celebrarà la Sitges Zombie Walk, segona edició d’un dels esdeveniments ja clàssics del Festival, que en l’edició de l’any passat va aplegar més de 2.000 persones caracteritzades de zombis.

A més del Gran Premi Honorífic a Malcolm McDowell i a Viggo Mortesen, un altre reconeixement de Sitges 09 serà per al director, productor, guionista i actor Walter Hill, productor de la tetralogia d’Alien.

Homenatges i Premis Honorífics SITGES 09:

Gran Premi Honorífic: Malcolm Mcdowell i Viggo Mortensen

Màquina Del Temps: Walter Hill, Park Chan-Wook, Clive Barker, Shinya Tsukamoto, Herschell Gordon Lewis i Ivan Reitman

Maria Honorífica: Samuel Hadida, Elías Querejeta, Antonio Isasi Isasmendi, José Ramon Larraz i Jordi Llompart.

Premi Nosferatu: Jack Taylor

***

Cròniques, notícies i altres articles sobre aquesta presentació de Sitges 2009 i sobre les expectatives d’aquesta 42a edició

L’ou a punt d’esclatar. Teresa Bruna (Avui, 01.10.2009)

Sitges alça avui el teló amb la segona entrega de ‘[REC]’. Julián García (El Periódico, 01.10.2009)

«Rec 2» i «Alien» inauguren Sitges. Imma Merino (El Punt, 01.10.2009)

«Ingrid», d’Eduard Cortés, l’únic film català a la secció Fantàstic de Sitges. Raül Maigí (El Punt, 30.09.2009)

[REC 2]’, ‘Ingrid’ i ‘Son & Moon’, la tríada catalana de la secció oficial del festival de Sitges (elPeriódico.cat, 29,09.2009)

El Festival de Sitges afronta la crisi reduint el nombre de projeccions. Imma Merino (El Punt, 29.09.2009)

Sitges-09, una cita amb la por. Desirée De Fez (El Periódico, 29.09.2009)

Viggo Mortensen rebrà el premi del Festival de Sitges (Diari de Girona, 29.09.20099

FOTO Park Chan-wook, amb pel·lícula en competició a Sitges 2009 i protagonista d’una trobada sitgetana

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *