Venècia 2009 · Competició: “Dones sense homes”, de Shirin Neshat

Dones sense homes (Zanan-e bedun-e mardan / Women Without Men)

Directora
Shirin Neshat. Guió XX, basat en el llibre Dones sense homes. Fotografia XX. Música XX. Muntatge XX. Producció Essential Filmproduktion (Alemanya), Coop99 (Àustria), Parisienne de Prod (França). Durada 1h35. 

Intèrprets
Pegah Ferydoni, Shabnam Tolouei, Orsi Tóth, Arita Shahrzad

Nota sinòptica L’artista visual Shirin Neshat du a la gran pantalla un bellíssim i poètic relat de l’escriptora iraniana Shahrnush Parsipur que narra les experiències viscudes per cinc dones a Teheran el 1953. Neshat, debuta com a directora amb aquesta reflexió incisiva sobre un moment clau en la història, que va tenir com a conseqüència la Revolució Islàmica, duent l’Iran a ser com el coneixem avui en dia.

Sinopsi Iran, 1953. Amb el rerefons del cop d’estat tramat per la CIA -i liderat pel mateix Xa, Reza Pahlevi-, els destins de quatre dones es troben en un formós jardí d’orquídies, on troben independència, confort i amistat.

Webs oficials
[x]

Festival de Venècia 2009
[Venècia 2009 · Competició | Lleó d’Argent Millor Direcció; Menció al “premi col·lateral” Cinema for UNICEF]

Més informació
[IMDB (ang)] [MyMovies (it)]

Dist. esp.
[x] Dist. fr. [x] Dist. It. [BIM] Vendes internacionals [Coproduction Office]

Cròniques, notícies i articles de Venècia 2009, a la nostra premsa
[El fantasma del 68 al Lido. Bernat Salvà (Avui, 10.09.2009): (..) denuncia la repressió de la dona a través d’un conte a mig camí entre la poesia i la fantasia (..)]

FOTO Dones sense homes, de Shirin Neshat

Afegeix un comentari