Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

30 d'agost de 2009
0 comentaris

Venècia 2009 · Competició: “Líban”, de Samuel Maoz

Líban (LevanonLebanon)

Director
Samuel Maoz. Guió Samuel Maoz. Fotografia Giora Bejach. Música XX. Muntatge Hila Yuval. Producció Metro Comunications (Israel), Ariel Films (Alemanya), Arsam International (França), Zigota Ltd. (Israel). Durada 1h32. 

Intèrprets
Oshri Cohen, Michael Moshonov, Itay Tiran, Zohar Strauss, Reymond Amsalem, Yoav Donat, Dudua Tasas

Declaracions de l’autor Acabava de fer els 19 anys. Totes em ponien. Estava enamorat. Sobtadament, em van dir que me n’havia d’anar a una base militar i ser el tirador del primer tanc que va travessar la frontera libanesa. Havia de ser només una missió d’un sol dia però esdevingué un infern. Jo mai no havia mor ningú abans d’aquell dia terrible. Em vaig convertir en una autèntica màquina de matar. Allà, alguna cosa va morir en mi. Treure’m aquell tanc del cap m’ha costat més de vint anys. És la meva història.

Sinopsi
Primera Guerra del Líban, juny de 1982. A un tanc i un escamot de paracaigudistes, els envien a patrullar per una ciutat hostil bombardejada per l’aviació israeliana. Els militars, però, perden el control de la missió, que es converteix en una trampa mortal. Cau la nit i els soldats ferits queden entrampats enmig de la ciutat, sense poder comunicar-se amb el comandament central i envoltats per les tropes d’assalt sirianes que se’ls atancen per tots costats. Els protagonistes de la pel lícula són un equip de conductors de tancs – Shmulik, l’artiller; Assi, el comandant; Herzl, l’encarregat de carregar les armes, i Yigal, el conductor- quatre nois de vint anys que fan anar una màquina de matar. No són valents herois de guerra delerosos per combatre i sacrificar-se.

Webs oficials
[x]

Festival de Venècia 2009
[Venècia 2009 · Competició | Lleó d’Or; Menció especial del Premi Signis; Premi Nazareno Taddei]

Més informació
[IMDB (ang)] [MyMovies (it)] [CommeAuCinéma (fr)]

Dist. esp.
[x] Dist. fr. [MK2] Dist. It. [x] Vendes internacionals [CelluloidDreams]

Cròniques, notícies i articles de Venècia 2009, a la nostra premsa
[Les dues cares de la guerra. Bernat Salvà (Avui, 09.09.2009): (..) clara candidata al Lleó d’Or] [Samuel Maoz: “Un film polític no pot aturar una guerra”. Bernat Salvà (Avui, 14.09.2009) entrevista el guanyador del Lleó d’Or] [Samuel Maoz: “A la guerra només has de disparar”. Nando Salvà (El Periódico, 14.09.2009) entrevista el director de “Líban”] [Èxit i conflictes. Ricardo Mir (El Periódico, 14.09.2009): El cine israelià viu el seu millor moment amb produccions que analitzen els traumes del país i que l’Estat recolza com a instrument d’imatge exterior]

FOTO Líban, de Samuel Moaz

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!