Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

16 d'agost de 2009
0 comentaris

Locarno 2009: els premis

Anit, al decurs d’una cerimònia que va tenir lloc a la Piazza Grande de Locarno, va tenir l’acte en què es va fer públic el veredicte del jurats de la 62a edició de Locarno i se’n van lliurar els guardons.

El Lleopard d’Or ha estat per a la pel·lícula She, a chinese, de la directora Xiaolu Guo: la història d’una noia xinesa que, fugint del tedi existencial, passa per un reguitzell d’experiències fortes, tot buscant un altre futur, primer a una ciutat de la vora del seu poblet natal, finalment a Londres, on no deixarà de ser una emigrant.

Buben. Baraban ha estat considerat el segon millor llargmetratge de la competició, enduent-se’n el Premi Especial del Jurat i el seu autor, el rus Alexei Mizgirev, ha estat premiat com a Millor Director. Crònica de la dura supervivència a la Rússia postcomunista dels anys noranta, relata la vida castigada d’una dona que, als quaranta-cinc anys d’edat, topa amb l’ombra d’una felicitat que massa aviat es revela fugissera.

El Premi a la Millor Interpretació Femenina ha estat per a Lotte Verbeek, pel seu treball a Nothing personal, d’Urszula Antoniak, en què és Anne, una noia holandesa que ho llença tot per la finestra i se’n va cap a Connemara (Irlanda), en un trajecte cap a la soledat absoluta, en què toparà amb un eremita anomenat Martin (Stephen Rea), l’última oportunitat que se li presenta abans de dissoldre’s en el més absolut aïllament de la resta dels mortals.

El Premi a la Millor Interpretació Masculina ha estat per a Antonis Kafetzopoulos. A Akadimia Platonos, de Filippos Tsitos, l’actor guardonat és Stavros, un quiosquer que cada dia, amb la colla d’amics indolents, s’asseu a mirar la gent que passa, amb especial dèria pels albanesos, als quals dediquen no pocs comentaris xenòfobs. Vés però, que Stavros no sigui, de fet, un albanès…

Per a la resta del palmarès de Locarno 2009, així com dels premis no oficials, cliqueu si us plau aquí [Palmarès Locarno 2009]

FOTO © Festival de Locarno Xiaolu Guo, amb el Lleopard d’Or.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!