17a Mostra Internacional de Films de Dones

Demà, a les 10 de la nit, comença la barcelonina 17a Mostra de Films de Dones i ho fa amb la projecció a l’aire lliure, a la plaça de la Virreina, de Gràcia, de La capsa de Pandora (Pandoranin kutusu / Pandora’s Box / La boîte de Pandora), de Yesim Ustaoglu -que competí a Sant Sebastià 2008-.

Les organitzadores ens prometen deu dies amb el millor cinema fet per dones. I diuen que si ens entusiasma tant el documental com la ficció, han fet una selecció del millor cinema i que podem triar entre més de 50 títols, molt d’ells estrenes i presentacions exclusives que només podrem veure a la 17a Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona.

L’han programada de manera molt prudent i amb criteri. Certament, han estructurat aquesta Mostra en diverses seccions, però no són gaire els títols que les conformen.

A Clàssiques, tres pel·lícules: Nanayomachi, de Naomi Kawase; Les plages d’Agnès, d’Agnès Varda, i Die Koreanische Hochzeitstruhe, Ulrike Ottinger. Són els darrers treballs de tres directores indispensables en la programació de la Mostra.

A Panorama ficcions, quatre films: Les bureaux de Dieu, de Claire Simon; La cámara oscura, de Ma Victoria Menis; Home, d’Úrsula Meier, i la ja esmentada La capsa de Pandora (Pandoranin kutusu / Pandora’s Box / La boîte de Pandora), de Yesim Ustaoglu.

Panorama documentals és una de les seccions amb més títols: 13; d’entre els quals,  Arròs amb llet, d’Arantxa Fernández Román, Maria Zaida Prat, Sandra Oriola i Cristina Puchol, i Nedar, de Carla Subirana.

A l’apartat El sexe dels àngels, es presenta un conjunt de -6- propostes sobre la problemàtica de la construcció identitària.

I a Subtrames, les propostes van sobre les pedagogies radicals i s’organitzen en dos programes, coordinats per Virgínia Villaplana i Montse Romaní.

L’Homenatge d’enguany és per a Agnès Varda, amb una petita retrospectiva que inclou: Jane B. par Agnès V, Murs Murs, i La pointe courte.

Finalment, la programació la completen un seguit d’ activitats paral·leles, el Monogràfic Marie Menken, l’ Especial Ricci i Gianikian, els Curts en Femení i el Video del minut.

Si us interessa consultar l’Horari de projeccions, cliqueu aquí [Horari de projeccions]. Si voleu la graella en pdf, [Graella horària]

FOTO Cartell de la 17a Mostra Internacional de Films de Dones

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *