Tràiler: “Independència” (Raya Martin)

Nascut a Manila el 1984, Raya Martin es llicencià a l’Institut de Cinema de la Universitat de Filipines amb només vint-i-un any d’edat i entrà a la Cinéfondation del Festival de Canes. El 2005 ja signà el documental L’illa de la fi del món (The Island at the End of the World). L’any següent, Short Film About the Indio National (Maicling pelicula nañg ysañg Indio Nacional) -que es tracta d’un llargmetratge, malgrat que el títol fa pensar altrament”. I, sense parar, ha anat fent Autohystoria (2007), Next attraction (2008), Manila (2008) -que, enguany, es projecta en sessió especial a Canes- i Now Showing (2008) -que, amb les seves 4hores i 40 minuts d’artística ‘performance’, va atraure els sectors més exigents de la crítica internacional destacada a la Quinzena de Realitzadors i ben cert que els va a posar a prova la capacitat de resistència… Raya Martin ha treballat també com a guionista i investigador per a diversos mitjans -televisió, ràdio, premsa escrita i publicacions ‘on-line’-.

Amb l’aval de la beca concedida pel Hubert Bals Fund, del Festival de Rotterdam i el suport de la cadena franco-alemanya Arte, Raya Martin presenta Independència (Independencia / Independence) a la secció ‘Un Certain Regard’ del Festival de Canes. Les imatges del tràiler semblen prou eloqüents per afirmar que, des d’un plantejament artístic, es tracta de l’altra cara de la moneda -òbviament!- de Los últimos de Filipinas

Vegem-ne el tràiler, anant a Vull llegir la resta de l’article.

FOTO Una instantània del rodatge d’ Independència, de Raya Martin

Tràiler: “Independència” (Raya Martin)

***

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *