BAFF 2009: la programació

El Festival de Cinema Asiàtic de Barcelona -BAFF- va fer pública la programació i ja l’ha podem consultar clicant aquí: [BAFF 2009 programació]. Es confirma el que s’havia avançat [BAFF 2009: del 30 d’abril al 10 de maig] i, per tant, se’ns hi oferirà una tria prou gran del cinema asiàtic d’autor que ha anat desfilant per festivals d’arreu del món; una oportunitat de debò de posar-nos al dia sobre el que s’està produint a l’Orient llunyà i de conèixer l’obra de cineastes que no tenen fàcil l’accés a les nostres pantalles. Certament, després d’uns anys extraordinaris, no es pot pas dir que ara mateix els cineastes d’aquells països estiguin passant per moments especialment brillants; ni les condicions amb què alguns han de treballar hi acaben d’ajudar gens -el cas dels xinesos continentals, per exemple-. No obstant això, hi ha perles que jo no em deixaria escapar: no us perdéssiu 24 City, de Jia Zhangke. Tant se val que no es tracti de la seva millor pel·lícula: simplement, jo, de vosaltres, faria per veure-la. O, atenció al tàndem japonès formats pels col·legues i amics Naomi Kawase i Hirokazu Kore-eda: amb discreció i una gran independència, van forjant una obra, rellevant puntualment, si més no, i absolutament digne que hi parem atenció. D’altra banda, presenten un interés ben clar títols com l’últim Kitano o el darrer film guanyador de l’Oscar de Parla No Anglesa; per no fer esment, ja, d’alguns dels films filipins que han programat. Per cert, en aquesta edició del BAFF més que potser a cap altra, hi ha material que s’hauria avingut molt a altres certamens barcelonins, com els de temàtica gai o la mateixa Mostra de Films de Dones -que col·labora amb el BAFF, en la presentació de Nanayomachi, de Naomi Kawase.

FOTO Ddongpari (Breathless), de Yang Ik-june: del Festival de Rotterdam al BAFF

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *