Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

17 d'abril de 2009
0 comentaris

AV7D: del 16 al 22 d’abril de 2009

Amb les crítiques i ressenyes que es publiquen entre el 16i el 22 d’abril de 2009, estableixo l’enllaç en aquesta mateixa pàgina. Anant a Vull llegir la resta de l’article, trobarem l’enllaç amb articles sobre l’Almodóvar a Canes, el Festival de Tribeca, el documental Cataluña/Espanya, la curiosa projecció d’un film doblat…a un festival ; Hippolyte Girardot; Fele Martínez; un cicle Buñuel;  el BAFF 2009; estrenes a part de la nostra cartellera. I recordeu que, clicant aquí Especial “Debat”: la Llei del Cinema, trobareu el recull del que es va publicant sobre la Llei del Cinema, i aquí Especial “Debat”: 3D, el recull del que es va publicant sobre la revifalla del cinema en 3D.


CRÍTIQUES I RESSENYES
.

Deixa’m entrar (Låt den rätte komma in / Let the Right One In / Déjame entrar / Morse / Lasciame entrare), de Tomas Alfredson: Quim Casas (iCult), Carlos Losilla (Avui), Antonio José Navarro (Time Out Barcelona, TOB).

El flascó (El frasco), d’ Alberto Lecchi: Nando Salvà (iCult)

El Kasalot (El Kaserón / The Big Old House), de Pau Martínez: Antonio José Navarro (TOB).

Els set dies (ShivaSeven Days / Los siete días / Les sept jours), de Shlomi i Ronit Elkabetz: Nando Salvà (iCult).

El vol del globus vermell (Le voyage du ballon rouge / Flight of the Red Ballon / El vuelo del globo rojo), de Hou Hsiao-hsien: Àngel Quintana (El Punt), Carlos Losilla (Avui), Quim Casas (iCult), Núria Vidal (TOB).

El tango de la psicoanalista (Naranjo en flor), d’ Antonio González-Vigil: Olga Pereda (iCult)

En Bill (Meet Bill / Bill / Mi vida es una ruina), de Melisa Wallack i Bernie Goldman: Nando Salvà (iCult).

La muntanya embruixada (Race to Witch Mountain / La montaña embrujada / La montagne ensorcelée), d’Andy Fickman: Quim Casas (iCult), Trevor Johnston (TOB).

La sal del mar (Milh hadha al-bahr / Salt of This SeaLa sal de este mar / Le sel de la mer), d’Annemarie Jacir: Sergi Sánchez (TOB), Nando Salvà (iCult).

Man on Wire (Man on WireLe funambule), de James Marsh: Quim Casas (iCult), Ferran Auberni (TOB).

State of Play (State of Play / La sombra del poder / Jeux de pouvoir), de Kevin MacDonald: Xavier Roca (Avui), Quim Casas (iCult), Carles Mir (TOB).

FOTO © Notro El vol del globus vermell, de Hou Hsiao-hsien.

AV7D: del 16 al 22 d’abril de 2009

***

ALTRES ARTICLES.

La directora Isona Passola desmunta tòpics en el film ´Cataluña-Espanya´. ACN (Diari de Girona, 22.04.2009): Des del ‘sentit de l’humor’, i amb una voluntat ‘desdramatitzadora’, el film és una ‘gran taula’, segons explica Passola, on seuen ‘pensadors, filòsofs, polítics, humoristes o economistes’ per ‘desmuntar tots els tòpics’ | Cataluña-Espanya.

Almodóvar tornarà al festival de Cannes amb el seu últim film. Cristina Savall (El Periódico, 22.04.2009): ‘Los abrazos rotos’ ha estat seleccionat en la secció oficial de la convocatòria | Canes 2009.

Woody Allen torna a filmar a Nova York. Lara Bonilla (Avui, 22.04.2009):  ‘Whatever works’ inaugura el Tribeca, que també té Spike Lee com a estrella | Festival de Tribeca.

Una diada de cine. Sebastià Roig (Diari de Girona, 22.04.2009): Diumenge, la Rambla de Figueres serà Hollywood. Marxar-ne sense un cartell de cine a les mans es podrà qualificar de falta de sensibilitat atòmica | Col·leccionisme.

Catalunya ja té la seva ‘pilota basca’. Albert Balanzà (Avui, 21.04.2009): Setanta minuts de cinta posen de manifest que la qüestió catalana no està ni molt menys tancada, ni a Catalunya ni a Espanya, en vista tant del que opinen una trentena de personalitats interrogades pels impulsors del documental com de les imatges sobre les quals recolza l’anàlisi | Cataluña/Espanya (Isona Passola).

Un error frustra la presentació del primer film en català a Màlaga. Olga Pereda (El Periódico, 19.04.2009): La projecció de ‘Bullying’ davant la premsa i el jurat del festival es va haver de fer en la versió doblada | Bullying.

La marca d’un personatge. Imma Merino (El Punt, 19.04.2009) parla de i amb Hippolyte Girardot, actor que participa en «Le voyage du ballon rouge», un film parisenc del cineasta taiwanès Hou Hsiao Hsien i que va ser redescobert pel cinema francès anys després d’«Un monde sans pitié» | Hippolyte Girardot, Le voyage du ballon rouge, Lady Chatterley, Arnaud Desplechin.

Juliette Binoche: “Si mires de ser massa perfecta no resultes creïble”. Nando Salvà (El Periódico, 19.04.2009) entrevista la protagonista d’ El vol del globus vermell | El vol del globus vermell (HHH).

Una okupa al cor de Fele. Bernat Salvà (Avui, 19.04.2009) enfila per l’actor alacantí la presentació d’ El kasalot | El kasalot (Pau Martínez).

Russell Crowe: “La premsa seriosa està en crisi per culpa dels periodistes”. Paz Mata (El Periódico, 19.04.2009) recull unes declaracions del protagonista de State of Play | State of Play (Kevin Macdonald).

En l’aire. Esteve Riambau (Avui, 18.04.2009) dedica el seu sabatí ‘Quadern de cinema’ a parlar del darrer film guanyador de l’Oscar al Millor Documental i, en una peça a part -que només podem llegir en el format pdf-, fa esment d’ El vol del globus vermell, de Hou Hsiao-hsien: Un globus sobre París  | Man on Wire (J. Marsh) i El vol del globus vermell (HHH).

Eduardo Blanco: “Per actuar cal molta imaginació i fugir dels tòpics”. Bernat Salvà (Avui, 17.04.2009) entrevista l’actor argentí que es va revelar internacionalment gràcies a El padre de la novia | El tango de la psicoanalista (Alberto Lecchi).

‘Déjame entrar’ engrandeix el mite del vampirisme adolescent. Nando Salvà (iCult, 17.04.2009) repassa les novetats a la cartellera barcelonina | Estrenes.

Tomas Alfredson: “El meu film parla de la innocència de l’amor”. Desirée De Fez (iCult, 17.04.2009): El director suec Tomas Alfredson firma la pel·lícula de gènere fantàstic més sorprenent i aplaudida dels últims anys | Deixa’m entrar (Tomas Alfredson).

El taiwanès Hou Hsiao-hsien visita París amb Juliette Binoche. Nando Salvà (iCult, 17.04.2009): La cinta s’inspira en un curtmetratge infantil del 1956 d’Albert Lamorisse | El vol del blobus vermell (HHH).

Una dansa entre els núvols. Julián García (iCult, 17.04.2009): ‘Man on wire’ relata la gesta del funambulista que es va passejar per un filferro entre les Torres Bessones | Man on Wire (James Marsh).

Annemarie Jacir: “Els palestins som creatius per necessitat”. Mercedes Jansa (iCult, 17.04.2009) entrevista la directora de La sal del mar | La sal del mar (A. Jacir).

El BAFF estrenarà ‘Departures’, Oscar al millor film estranger. Cristina Savall (iCult, 17.04.2009) | BAFF 2009.

Les obsessions sexuals de Buñuel. Sílvia Marimon (Time Out Barcelona, 16.04.2009): L’Institut Francès ret homenatge a l’etapa francesa del cineasta més surrealista i sarcàstic | Cicle ‘Luís Buñuel Made in France”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!