Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

10 d'abril de 2009
0 comentaris

Bayona i Fresnadillo, padrins de la Setmana de la Crítica 2009

Avui, el Sindicat Francès de la Crítica Cinematogràfica ha emès el següent comunicat:

Juan Antonio Bayona i Juan Carlos Fresnadillo. Els superdotats del nou cinema de gènere espanyol, padrins de 48a Setmana de la Crítica de Canes

Precursora, la Setmana de la Crítica reafirma la seva passió pel cinema de gènere (“Cronos”, “Mute Witness”, “Junk Mail”, “Torrente”, “C’est arrivé près de chez vous”, “Calvaire”, “A l’intérieur”) homenatjant dos cineastes espanyols que duen el ball del cinema fantàstic mundial. Juan Antonio Bayona ja compta amb una trentena de realitzacions (incloent-hi clips de video, espots publicitaris i curtmetratges, entre els quals “Mis vacaciones” el 1999 i “El hombre esponja” el 2002) que li han valgut diversos reconeixements. “El orfanato”, el seu primer llargmetratge presentat a la Setmana el 2007, marca el rècord de taquilla ran de l’estrena a Espanya i arreplega 14 nominacions als Goya. Quant a Juan Carlos Fresnadillo, el públic el descobreix el 1997, gràcies a la nominació a l’Òscar del seu curtmetratge en blanc i negre “Esposados”, guanyador d’una quarantena de premis nacionals i internacionals. El seu primer llargmetratge, “Intacto”, adaptació d’una novel·la de Primo Levi, inaugurà la Setmana de la Crítica del 2002 i s’endú aquell mateix any el Goya del Millor Nou Director Espanyol. El 2007, el seu segon film, “28 setmanes després”, amb Catherine Mc Cormack i Robert Carlyle, és la seqüela de “28 dies després”, de Danny Boyle.

La figura del “Padrí” de la Setmana de la Crítica és la d’un convidat d’honor, una figura a la qual el Sindicat Francès de la Crítica de Cinema vol homenatjar o reivindicar.

FOTO El Orfanato, de Juan Antonio Bayona

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!