Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

10 d'abril de 2009
0 comentaris

Jim Jarmusch podria haver estat rebutjat per Canes

Corre un rumor i sembla que ben fonamentat segons el qual, els responsables de seleccionar les pel·lícules del Festival de Canes han rebutjat The limits of control, el darrer treball de Jim Jarmusch.

Tot i que, als darrers anys, hi ha hagut sonades descartades “cannoises” -algunes, greus; d’altres, encertades-, he de reconèixer que aquesta em sorprendria de debò, si finalment es confirmés. Jarmusch l’hauria d’haver vessada molt perquè un seu film no fos admès a selecció, tenint en compte la devoció que se li té a la Croisette. Càmera d’Or el 1984, amb Strangers tham Paradise, ha entrat en competició de llargmetratges en cinc ocasions –Down by law (1986), Mystery Train (1989), Dead Man (1995), Ghost Dog (1999), Broken Flowers (2005)- i hi ha guanyat la Palma d’Or del Curtmetratge amb Coffee and cigarettes III (1993), el Premi a la Millor Contribució Artística -amb Mystery Train– i el Grand Prix -amb Broken Flowers-. Esclar que, de ser cert el rumor, potser els que l’haurien vessada són els programadors de Canes.

Jo, tot i que les fonts d’on m’arriba la brama són fiables, em resisteixo a creure que The limits of control hagi estat rebutjada. I entre els arguments a què m’agafo, a part del de la trajectòria i prestigi de Jarmusch -per bé que això no garanteix que la pel·lícula no sigui un “fiasco”-, hi ha el repartiment: Bill Murray, John Hurt, Tilda Swinton, Gael García Bernal, Hiam Abbas, Isaac de Bankolé, etc. Tan grassos van enguany, els de Canes? Tot i que les expectatives són enormes -es parla que podria ser una edició d’un nivell altíssim-, hem de recordar que, en anys anteriors, han colat cosetes prou impresentables per tal de comptar amb actors i actrius de renom, a més de l’autor a qui volen seguir tenint com “de la família”. El dia de Sant Jordi, que se sabrà la programació, veurem si es confirma el que s’està dient per part de qui ho pot ben saber.

FOTO The limits of control, de Jim Jarmusch

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!