Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

7 d'abril de 2009
1 comentari

Ja s’acosta… “El vol del globus vermell”

Si res no ho torna a esguerrar, el 17 d’abril arribarà per fi, a bona part de la nostra cartellera, El vol del globus vermell, de Hou Hsiao-hsien.

Un avís: no em feu cas. A mi m’apassiona tant la manera com fa cinema aquest home que, fins la visió d’una obra menor com El vol del globus vermell la guardo en la memòria com un gran record en la meva experiència cinematogràfica. De fet, ja en teniu pamat, per la mà d’articles que he dedicat a Hou Hsiao-hsein (i els que m’agradaria fer-ne!).

Juliette Binoche és la protagonista d’aquest homenatge o lliure adaptació -digueu-ne com vulgueu- d’ El globus vermell, d’Albert Lamorisse -Palma d’Or del Curtmetratge 1956, Oscaral Millor Guió Original 1957-. Amb el cabell ros, hi dóna vida a una mare separada que treballa en un espectacle de titelles i, disposant de poc temps per estar amb el seu fill Simon, contracta Song Fang, una estudiant taiwanesa perquè li faci de mainadera, l’acompanyi a les lliçons de piano… Entre el menut i la noia oriental, aviat hi haurà tot de complicitats, mentre un misteriós globus vermell els seguirà per tot París.

Per anar fent boca, en torno a penjar el tràiler -que el Nadal 2007 vaig fer servir de felicitació d’aquest bloc-:

  1. A veure si no se me’n va del cap. N’he vist un parell, d’aquest director, i em sembla realment magnífic.

    Cordialment,

    Pere Meroño

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!