Àngel Quintana, jurat FIPRESCI al festival de Buenos Aires

El periodista i professor de la Universitat de Girona, Àngel Quintana, forma part del Jurat FIPRESCI de la crítica internacional de la 11a edició del Buenos Aires Festival Internacional de Cine Independiente (BAFICI), conjuntament amb el canadenc Mark Peranson (director de la revista Cinema-scope i ben conegut de tots nosaltres, com el Sant Josep d’ El cant dels ocells, d’Albert Serra), i l’argentí Diego Brodersen.

A l’ombra del més convencional i veterà Festival del Mar del Plata, el BAFICI ha anat forjant un prestigi des de la seva especialitat en cinema independent, donant especialment suport al cinema d’autor. N’hi ha prou amb fer un cop d’ull a la llista de directors que han estat els protagonistes d’aquest BAFICI 2009 (25 de març – 5 d’abril), per veure el rigor amb què es destria el gra de la palla entre el millor que ha donat el cinema creatiu als darrers mesos i com ho combinen amb grans mestres del setè art.

Certament, és una de les plataformes que aposten per un cert tipus de cinema i, per tant, cap allà han anat El brau Blau, de Daniel Villamediana; El cant dels ocells, d’Albert Serra -bon ambient, hi han d’haver muntat els Peranson, Quintana, Serra i companyia…-

FOTO Anagrama oficial del BAFICI 2009

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *