Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

22 de febrer de 2009
0 comentaris

ISA 2008: “The Wrestler” s’imposa com a millor pel·lícula ‘independent’

Lleó d’Or a Venècia, The Wrestler (The Wrestler / El luchador), de Darren Aronofski, ha estat considerada la Millor Pel·lícula als Independent Spirit Award que s’han lliurat aquest dissabte. El seu protagonista, Mickey Rourke ha tornat a passar al davant dels Sean Penn (Milk) i Javier Bardem (VCB), enduent-se’n el premi de Millor actor. I la seva directora de fotografia, Maryse Alberti, també ha recollit l’ISA corresponent.

Thomas McCarthy ha guanyat el guardó de Millor Director, per la seva The Visitor -que ja havia triomfat al Festival de Deauville-. I Melissa Leo, el de Millor Actriu, pel seu paper a Frozen River, de Courtney Hunt; pel·lícula revelació de Sundance 2008, la productora de la qual, Heather Rae ha rebut ara  el Producers Award.

Woody Allen ha guanyat l’ ISA al Millor Guió (!) per Vicky Cristina Barcelona, que també ha valgut a Penélope Cruz el premi de Millor Actriu en Paper Secundari. 2 guardons, tants com n’ha arreplegats Milk, de Gus Van Sant: el de Dustin Lance Black, com a autor d’un Primer Guió, i el de James Franco, com a Millor Actor en Paper Secundari.

Si en l’apartat de Millor Opera Prima, els ISA 2009 s’han enrocat en la defensa numantina del que anomenen “esperit independent”, guardonant l’espessa Sinècdoque, Nova York, de la seva icona Charlie Kaufman; en els capítols de Millor Documental i Millor Film de Parla No-Anglesa han seguit fil-per-randa el guió previst: Man on Wire, de James Marsh, el documental que tot ho guanya, i la molt estimable última Palma d’Or, Entre les murs (Entre les murs / La clase / La classe), de Laurent Cantet, n’han estat les respectivament premiades.

No sé si John Cassavetes estaria gaire content amb el títol a què enguany li han atorgat l’anomenat “John Cassavetes Award”: Buscant un petó de mitjanit (In search of a midnight kiss / Buscando un beso a medianoche), cinta amb que Alex Holdridge ha aconseguit un notable èxit popular, però que em sembla que no beu del mateix concepre d’ “independència” que el malaguanyat actor i cineasta que dóna nom al trofeu que li han donat.

Finalment, el “Truer Than Fiction Award” ha estat per The Order of Myths, i el “Someone To Watch Award”, per a My Effortless Brilliance.

La llista completa dels ISA 2008 [IMDB-ISA2009 Winners]

FOTO Mickey Rourke, protagonista de The Wrestler, de Darren Aronofski

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!