Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

3 de febrer de 2009
0 comentaris

Les pel·lícules de Berlín 2009: “Tatarak”, d’Andrzej Wajda

Tatarak (Tatarak / Sweet Rush)

Director
Andrzej Wajda. Guió Andrzej Wajda, basat en un conte de Jaroslaw Iwaszkiewicz. Producció Akson Studio (Polònia), Televizja Polska (Polònia), Agencja Media Plus (Polònia). Durada 1h25.

Repartiment
Krystyna Janda (Marta), Pawel Szajda (Bogus), Jadwiga Jankowska-Cieslak (Friend), Jan Englert (Doctor), Julia Pietrucha (Halinka),  Roma Gasiorowska (criada)

Sinopsi
Escriu Agata Harrison, al catàleg del Festival: Marta, una dona d’edat madura i casada amb el metge d’un poblet busca la felicitat als bráços d’un home molt més jove que ella. La relació que manté amb Bogu? és pura i fresca com l’olor de les canyes que creixen a la vora del riu on Marta i Bogus van nedar en la primera trobada. Quan tot anava bé per a la parella, Bogu? es nega, enredant-se amb les arrels de les plantes, volent agafar-ne fulles per a Marta. La història, que s’inspira en un relat de l’autor polonès Jaros?aw Iwaszkiewicz, podia acabar-se aquí, però la pel·lícula d’ Andrzej Wajda va més enllà. Confronta la ficció amb la realitat, tot fent interferir la història inventada amb emotius monòlegs de la seva actriu principal, Krystyna Janda, en un treball de dol per la mort del seu propi marit, el càmera polonès Edward K?osi?ski, a qui està dedicat el film. Així doncs, la pel·lícula d’Andrzej Wajda funciona a dos nivells. D’una banda, ens mostra l’actriu que reconstrueix de manera simple però emotiva els darrers mesos de vida del seu marit; per altre cantó, els conflictes íntims del seu personatge de ficció que no accepta la fi brutal de la felicitat que vivia. Una i l’altra han d’encarar experiències doloroses. L’actriu ha de superar la pèrdua del marit i el personatge de ficció, a més, la mort dels dos fills durant la Segona Guerra Mundial, ran de la insurrecció de Varsòvia. Ambdues, Krystyna i Marta es fonen per esdevenir una única i mateixa persona.

Webs oficials
[x]

Més informació
[IMDB (ang)] [AlloCiné (fr)] [CommeAuCinéma (fr)] [MyMovies (it)]

Festivals i premis
[Berlín 2009 # Competició]

Dist. esp.
[x] Dist. fr. [x] Dist. It. [x]

FOTO Krystyna Janda i Pawel Szajda, a Tatarak, d’Andrzej Wajda

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!