Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

3 de febrer de 2009
0 comentaris

Les pel·lícules de Berlín 2009: “Katalin Varga”, de Peter Strickland

Katalin Varga (Katalin Varga)

Director
Peter Strickland. Guió Peter Strickland. Producció Libra Film (Romania). Durada 1h24.

Repartiment
Hilda Péter (Katalin Varga), Norbert Tankó (Orbán Varga), László Mátray (Zsigmond Varga), Roberto Giacomello (Gergely), Tibor Pálffy (Antal Borlan), Melinda Kántor (Etelka Borlan)

Nota sinòptica
Una mare a la recerca del pare biològic del seu fill, troba els homes que la van violar fa onze anys, en un camí de venjança que no la du ben bé enlloc.

Sinopsi
A Katalin Varga, el marit la fa fora de casa quan s’assabenta que ell no és el pare d’Orbán. A Katalin Varga no li queda altre remei que trobar el progenitor del fill perquè no hagi de créixer sense pare. Amb el pretext que ha de visitar l’àvia que està malalta, agaaf el nen i junts emprenen un viatge pels Càrpats. És així que Katalin torna on mai de la vida no hauria volgut tornar a posar els peus, perquè aquell indret va lligat al record d’un crim de què va ser víctima fa onze anys. Llavors, dos homes la van violar, a la mateixa clariana on ara Orban està jugant ben tranquil. En un poble veí, Katalin no tarda a reconèixer un d’aquests agressors i es posa arondar-lo, sense que l’home sospiti res. Tot i que té la impressió que la cara d’aquella dona li sona, no la reconeix. Ja s’encarregarà ella de refrescar-li la memòria i després, matar-lo. Posada, decideix seguir el seu trajecte de venjança. Antal, l’altre, viu en un altre poblet i Katalin i Orbán no poden entretenir-se gaire, perquè el cunyat de l’home sumaríssimament ajusticiat ha jurat que en venjaria l’assassinat. Mentrestant, Orbán comença a ensumar-se que tot aquest viatge no és realment per a visitar l’àvia malalta. Quant a Katalin, que té els nervis a flor de pell, es neguiteja de valent després de mantenir una conversa telefònica amb el seu marit. I per acabar d’adobar, Antal, l’Antal amb què topen, no en té res del monstre agressor que recordava. Orbán i Antal es fan amics i l’home els proposa d’acollir el nen a casa seva durant una temporada: Katalin està ben perduda, perquè no sap pas què fer!

Webs oficials
[x]

Més informació
[IMDB (ang)] [AlloCiné (fr)] [CommeAuCinéma (fr)] [MyMovies (it)]

Festivals i premis
[Berlín 2009 # Competició]

Dist. esp.
[x] Dist. fr. [Memento] Dist. It. [x] Vendes internacionals [Memento Films]

FOTO Hilda Péter, a Katalin Varga, de Peter Strickland

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!