Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

3 de febrer de 2009
0 comentaris

Les pel·lícules de Berlín 2009: “Tempesta”, de Hans-Christian Schmid

Tempesta (Sturm / Storm / Tempête)

Director
Hans-Christian Schmid. Guió Bernd Lange, Hans-Christian Schmid. Producció 23/5 Filmproduktion GmbH (Alemanya), IdtV Film & Video Productions (Holanda), Pain Unlimited GmbH Filmproduktion (Alemanya), Zentropa Entertainments (Dinamarca), Zentropa International Berlin (Alemanya), Zentropa International Netherlands (Holanda). Durada 1h50.

Repartiment
Kerry Fox (Hannah Maynard), Anamaria Marinca (Mira Arendt), Stephen Dillane (Keith Haywood), Rolf Lassgård (Jonas Dahlberg), Alexander Fehling (Patrick Färber), Tarik Filipovi? (Mladen Banovic)

Nota sinòptica
Un fiscal del Tribunal Internacional de La Haya mira de convèncer una noia bosniana perquè testimoniï contra un presumpte criminal de guerra.

Sinopsi
Fiscal al Tribunal penal de La Haya, Hannah Maynard mena un procés contra Goran Duric, antic comandant de l’exèrcit populat iugoslau, acusat d’haver deportat i per tant provocat la mort de civils musulmans a Kasmaj, una petita ciutat de l’actual Republika Srpska. Com que un testimoni presencial entre en contradiccions flagrants, el tribunal envia una delegació a Bòsnia perquè es facin una idea de com és aquell indret. I certament, els dubtes sobre la credibilitat del testimoni se’ls fan cada cop més grans. Tot sembla indicar que èl que diu no s’avé a la realitat del que va passar. Al cap de poc, el troben mort, suïcidat a l’habitació de l’hotel. Hannah no llença pas la tovallola, però. Maldant per recollir noves informacions sobre el cas, se’n va a l’enterrament del testimoni, a Sarajevo, i allà coneix Mira, la germana del difunt. De seguida, Hannah té la sensació que, sobre l’acusat, Mira en sap molt més que no ho demostra. Efectivament, tot i que Mira té por de mirar al passat i de posar en perill la seva família -que no en sap res, de res, i amb els quals la noia ha refet la seva vida-, valenta, fa el pas i dóna a Hannah la prova dels crims de Duric i es declara disposada a repetir la declaració davant del Tribunal de La Haya. Just abans de la sessió decissiva, ela advocats de Duric miren d’impedir que Mira sigui admesa com a testimoni. I inesperadament, els jutges els ho accepten. Perplexa, Hannah s’adona que els adversaris no els té només al banc dels acusats, sinó entre les seves pròpies files.

Webs oficials
[x]

Més informació
[IMDB (ang)] [AlloCiné (fr)] [CommeAuCinéma (fr)] [MyMovies (it)]

Festivals i premis
[Berlín 2009 # Competició]

Dist. esp.
[x] Dist. fr. [x] Dist. It. [x] Vendes internacionals [TrustNordisk

FOTO Kerry Fox i Anamaria Marinca, a Tempesta, de Hans-Christian Schmid

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!