Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

3 de febrer de 2009
0 comentaris

Les pel·lícules de Berlín 2009: “Ricky”, de François Ozon

Ricky (Ricky)

Director
François Ozon. Guió François Ozon i Emmanuèle Bernheim, basat en el relat breu Moth, de Rose Tremain. Producció FOZ (França),BUF (França), Eurowide Film Production (França), Le Pacte (França), Teodora Film (Itàlia). Durada 1h30.

Repartiment
Alexandra Lamy (Katie), Sergi López (Paco), Mélusine Mayance (Lisa), Arthur Peyret (Ricky), Jean-Claude Bolle-Reddat (el periodista), André Wilms (el metge)

Sinopsi
 Quan Katie, una dona normal i corrent, troba en Paco, un home com tants d’altres, en passa una prou màgica i miraculosa: una història d’amor. D’aquesta unió, en naixèrà una criatura extraordinària, Ricky

Nota sobre el film
Inspirant-se en el conte de l’autora britànica Rose Tremain, François Ozon ha rodat una pel·lícula familiar “fantàstica”. Ozon ha declarat: El relat és molt breu i té una atmosfera que em recorda ‘Rosetta’, dels germans Dardenne. Els personatges són gent de raça blanca, pobres, que viuen en un caravaning en un racó de món als Estats Units. No tenia gens clar, doncs, com podia tractar-ho i fer-m’ho meu. M’agradava la idea d’un esdeveniment extraordinari i sorprenent que capgira l’existència es pot dir desoladora dels protagonistes, però l’element fantàstic em feia por. Ara bé, vaig adonar-me que el que més m’interessava d’aquesta història no era tant el caire fantàstic com la manera amb què tractava el tema de la família, del lloc que hi ocupem i de com ho pot desgavellar tot, l’arribada d’un nou membre, sigui un nou company o un nadó. Els textos de Rose Tremain traginen una ironia que s’avé prou a la meva i que volia mantenir a la pel·lícula. Quan la narració esdevé massa estrafolària o irreal, hi entren en joc elements d’humor i de distanciament que en rebaixen la tensió i permeten que l’escena funcioni.

Webs oficials
[x]

Més informació
[IMDB (ang)] [AlloCiné (fr)] [CommeAuCinéma (fr)] [MyMovies (it)]

Festivals i premis
[Berlín 2009 # Competició]

Dist. esp.
[x] Dist. fr. [LePacte] Dist. It. [x]

Actualització (07.02.2009): el que en diuen les cròniques als nostres mitjans, clicant aquí [Berlineses 2009: la jornada del 6 de febrer]

FOTO © Le Pacte
 Sergi López i Arthur Peyret: Ricky, de François Ozon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!