Saül Gordillo www.saul.cat

Bloc sense fulls

7 d'octubre de 2005
Sense categoria
7 comentaris

El terme “nació” comença a caure… i el que vindrà.

Molt bones paraules, això sí. Ni l’Estatut de Catalunya serà capaç de posar en crisi el tarannà de ZP. Només faltaria. El president del govern espanyol manté la calma i fa un discurs balsàmic, encara que sigui en contrast amb la ràbia que vomiten els de la caverna mediàtica i política, amb Rajoy de pregoner major del regne. Zapatero diu que el terme nació no cola tal i com li ha arribat el redactat estatutari. Hauran de posar un negre de La Moncloa a polir i fer equilibris literaris per no entrar en contradicció amb l’article segon de la Constitució espanyola, la nostra amiga doña Constitución, que diu que "nación solo hay una y a ti te encontré en la calle".  

La batalla, ara és el terme nació. Quan s’ho hagin carregat, després vindran les rebaixes competencials i de finançament. No perdem els nervis, que això va per llarg i la retallada serà notable i per capítols.

És desconcertant el que ahir va dir el President Maragall al Parlament, en la sessió de control. Va venir a dir que potser hi ha equivocacions a l’Estatut. Va afegir que, si cal, caldrà claudicar davant de les correccions que facin al Congrés dels Diputats. Maragall ja prepara el terreny per fer marxa enrere, vaja.

Tinc dubtes raonables que els socis del PSC al tripartit puguin aguantar amb molta simpatia el culebrot que ens comença a oferir el govern de Zapatero, i les anades i vingudes de Maragall, per no citar les impertinències dels barons del PSOE. Sense anar més lluny, el diputat del PSC per Barcelona Manuel Mas no se n’amaga en el seu bloc i admet que llença aigua al vi en parlar del projecte de nou Estatut.

Desconcertant? Sí. Decebedor? També. Però el Tinell preveia una consulta electoral posterior al procés estatutari, no? Potser és hora de pensar en eleccions anticipades i a veure què diu el poble de Catalunya, de les quatre províncies d’aquesta regió d’Espanya vull dir…

  1. L’horitzó diu eleccions anticipades, ERC té la clau com a membre del tripartit i  recolzament al PSOE ( pressupostos) en el congrés. PP i PSOE aquests en més diplomàcia, tenen  el mateix concepte d’Espanya i Catalunya

  2. El Tinell també preveu la unitat d’acció a Madrid. El que es vota al Parlament s’ha de votar també a Madrid, i si no hi ha d’haver trencament d’aquest govern. No es pot repicar i anar a missa al mateix temps. El PSC ha de votar com el conjunt de les forces polítiques catalanes que van aprovar l’Estatut, i si no és així ERC ha de rescindir el pacte del Tinell. I ràpid.

  3. De reaccions en trobaràs de tot tipus. Mira la web que ha trobat en saltenc en el seu últim comentari.

    Ja ho vaig dir un dia: continuen amb allò de: antes roja que rota…

  4. En L’Estatuto de Castella-La Manxa, han  fet una proposició on diu algo així com allò de la unitat de Franco espanyola. Ara li manca al Parlament de Catalunya escriure un articulat on diga que Castella-La Manxa també és una nació.  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!