Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

30 de novembre de 2008
0 comentaris

Llibre: “Crepuscle”

Ens arriba dels Estats Units, embolcallada d’un rebombori publicitari descomunal, especialment adreçat a la jovenalla: és Crepuscle (Twilight / Crepúsculo), una de vampirs que tot just si ronden els vint anys, que ha dirigit Catherine Hardwicke, una decoradora de la indústria del cinema, que un bon dia va fer el salt a la direcció i cridà l’atenció amb la comedieta adolescent Thirteen (2003) i que, quan semblava que consolidava una certa carrera com a experta en temàtica juvenil, amb The Lords of Dogtown (2005), ens sorprengué a tots amb Nativitat (2006), un film sobre la Verge Maria -estrenat al Vaticà!-.

Robert Pattinson, de la factoria de Harry Potter i protagonista de Crepuscle  (Twilight / Crepúsculo), acaba de guanyar un premi que ve a ser una cosa així com “el millor actor adolescent” o, si voleu, “el nou ídol de les noies deleroses d’ídols” i, a partir d’aquí s’ha desfermat una d’aquelles follies “teen”, amb mosses que criden a l’entrada i a la sortida de les gales de presentació… I els equips de màrqueting n’estan traient tan profit com poden. Per cert, valgui com a curiositat: Robert Pattinson ha encarnat Salvador Dalí a l’encara inèdita Little Ashes, en què Paul Morrison recrea la relació entre el pintor empordanès i Federico García Lorca.

La pel·lícula adapta el primer títol de la saga escrita per Stephenie Meyer, Crepuscle (Twilight). Igualment editat en català, Lluna nova (New Moon), serà també duta al cinema. La sèrie segueix amb una tercera novel·la, Eclipsi (Eclipse), i s’acaba amb A trenc d’alba (Breaking Dawn). Tots quatre, els ha editats Alfaguara en català, al llarg d’aquest 2008.

Llibre

Crepuscle. Autora Stephenie Meyer. ISBN 9788420473604. Format tapa tova, 512 pàgines. Data d’edició 02.04.2008.

Web de l’autora [stepheniemeyer]

La pel·lícula

Crepuscle (Twilight / Crepúsculo). Directora Catherine Hardwicke. Guió Melissa Rosenberg, a partir de la novel·la de Meyer. Música Carter Burwell. Fotografia Elliot Davis. Producció Goldcrest Pictures (Regne Unit),Imprint Entertainment (EUA), Maverick Films (EUA), Summit Entertainment (EUA), Temple Hill Entertainment (EUA), Twilight Productions (EUA). Durada 2h02.

Repartiment Kristen Stewart (Bella Swan), Robert Pattinson (Edward Cullen), Billy Burke (Charlie Swan), Ashley Greene (Alice Cullen), Nikki Reed (Rosalie Hale), Jackson Rathbone (Jasper Hale), Kellan Lutz (Emmet Cullen) Peter Facinelli (Dr. Carlisle Cullen)

Sinopsi Bella Swan sempre ha estat una noia diferent. Quan la seva mare es torna a casar, se’n va a viure amb el  pare a un poble arraconat i plujós anomenat Forks. Allà coneix Edward Cullen. Tan misteriós com intel·ligent i enginyós, Edward enamora Bella.  Més tard que d’hora, però, Bella acaba descobrint el gran secret d’ Edward: ell i la seva família són vampirs. No envelleixen, no tenen ullals i són físicament perfectes…

Més informació [imdb (angl)]  [labutaca (esp)]  [allocine (fr)] [mymovies (it)]

Dist. esp. [Aurum] Dist. fr. [SND] Dist. it. [Eagle Pict]

FOTO Portada de “Crepuscle, de Stephenie Meyer

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!