Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

9 de novembre de 2008
0 comentaris

Calendari cinèfil: desembre 2008 – febrer 2009

El desembre i amb les nominacions de la National Board of Film Review és quan arranca de debò la temporada de premis anuals. Els BIFA -del cinema independent britànic- s’hi avancen el novembre, buscant un forat mediàtic i al calendari i els EFA -de l’Acadèmia del Cinema Europeu- anuncien les nominacions ara, però els lliuren a començament de desembre. Aquests mesos són de notable activitat en totes les organitzacions que tenen premis anuals, perquè els seus membres en comencen a rebre propaganda, s’engega la publicitat dels films que aspiren a ser-ne candidats a les diverses categories, etc. I la cosa dura fins a final de febrer, entre fases de nominacions i votació final, amb la respectiva gala de lliurament dels guardons. N’hi ha que van matiners -el cas dels Globus d’Or, que s’hi posen de seguida i el gener ja han enllestit la feina-, n’hi ha que s’ho prenen en calma -els Oscar, que nominen la segona quinzena de gener i premiem el 22 de febrer; o el Cesar que encara tarden una setmana més a repartir la seva escultura i, aquest cop, seran els que tancaran temporada-. I n’hi ha que van de descordats per la vida -com els ISA del cinema independent nord-americà, que nominen a començament de desembre i premien es pot dir al final de tot, el dia abans dels Oscar-.

Per entremig, cites importants, com les dels festivals de Sundance i Rotterdam -el gener- i el de Berlín -el primer gran del 2009, el febrer-.

El calendari cinèfil de desembre de 2008, gener de 2009 i febrer de 2009, anant a Vull llegir la resta de l’article, amb enllaços actualitzats als webs dels diferents premis i festivals.

FOTO -© 2008 Universal Studios- James Franco, a Milk, de Gus Van sant

Calendari cinèfil: desembre 2008 – febrer 2009

***

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!