Premis del Cinema Europeu: les nominacions

Avui i al marc del Festival de Cinema Europeu de Sevilla s’han fet públiques les nominacions dels premis de l’European Film Academy, els EFA 2008, que es lliuraran a Copenhaguen el dia 6 de desembre.

Les nominades com a millor pel·lícula són Il Divo, de l’italià Paolo Sorrentino; Entre les murs, del francès Laurent Cantet; Gomorra, de l’italià Matteo Garrone; Happy-Go-Lucky, de l’anglès Mike Leigh; El orfanato, del català Juan Antonio Bayona, i Vals amb Bashir, de l’israelià Ari Folman. També Sorrentino, Garrone, Folman i Cantet han estat nominats com a millor director, al costat d’ Andreas Dressen -per Wolke 9– i Steve McQueen -per Hunger-. En l’apartat de millor actriu, destaca Hiam Abbas, pel seu treball a Els llimoners -film també nominat en la categoria de millor guió, i Arta Dobroshi i Sally Hawkins, revelacions respectivament d’ El silenci de Lorna, dels germans Dardenne, i Happy-Go-Lucky, de Mike Leigh. I en completen la llista, Belén Rueda, per El orfanato; Kristin Scott-Thomas, per Fa molt temps que t’estimo, i Ursula Werner, per Wolke 9. D’entre els candidats a millor actor, cal remarcar Michael Fassbender, per Hunger; Toni Servillo, per Gomorra i Il Divo, i James McAvoy, per Expiació.

Com es pot veure, pel·lícules presentades al Festival de Canes d’enguany acaparen pràcticament els EFA 2008. Si seguim en la llista de nominacions, els guions de Gomorra, Il Divo i Vals amb Bashir, conjuntament amb el d’ Els Llimoners, són els candidats en aquesta categoria. El disseny de producció de Delta; el muntatge d’ Un conte de Nadal i el so de O’Horten copen les de l’anomenat Premi d’Excel·lència, al costat del vestuari de Katyn.

La llista completa de les nominacions als EFA 2008, clicant aquí: [Nominations for European Film Awards 2008]

FOTO Toni Servillo, a Il Divo, de Paolo Sorrentino

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *