Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

28 d'octubre de 2008
0 comentaris

“Hunger” i “A Bruges” encapçalen les nominacions als BIFA

Les nominacions als BIFA -traducció literal: Premis del Cinema Independent Britànic- enceten la temporada de premis. De seguida vindran les dels EFA -acadèmia europea, després tot aquell reguitzell d’associacions de crítics i cinèfils d’arreu… i la cosa dura fins a febrer, amb Oscar, Cesar, etc. És el calendari anual: ara que Valladolid, Gijón, etc. enllesteixen l’etapa dels festivals, és quan comença la dels premis.

I cal reconèixer que les set nominacions a l’esplèndida Hunger, de Steve McQueen, és de les notícies que animen. Esclar que l’honor d’encapçalar la llista de candidatures als BIFA la comparteix amb la menor -però força interessant- A Bruges (In Bruges / Escondidos en Brujas / Bons baisers de Bruges / In Bruges. La coscienza dell’assassino), de Martin McDonagh-.

Altres pel·lícules que congrien força nominacions són: Slumdog Millionaire, de Danny Boyle, amb sis; Shifty, d’Eran Creevy, amb cinc;  Somers Town, de Shane Meadows,  Son of Rambow, de Garth Jennings i La duquessa (The Duchess), amb quatre; El noi del pijama de ratlles, de Mark Herman, i Happy-Go-Lucky, de Mike Leigh, amb tres; Man on Wire, de James Marsh, The Daisy Chain, d’Aisling Walsh, Eden Lake, de James Watkins, i The Escapist, de Rupert Wyatt, amb dos. I arriba fins a un total de 23 altres pel·lícules que arrepleguen alguna o altra nominació de les diverses categories dels BIFA.

El detall de totes les nominacions als BIFA, clicant aquí: [Nominations and jury announced for the 11th British Independent Film Awards]

El lliurament dels BIFA tindrà lloc el 30 de novembre de 2008, a Londres.

FOTO Michael Fassbender, a Hunger, de Steve McQueen

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!