Màquines del Temps, Gran Premi i Maries de Sitges 2008

La cita és el divendres 3 d’octubre, a l’Auditori Melià Sitges. En la immensitat d’aquella pantalla, s’hi projectarà 2001: una odissea de l’espai, el film de culte de Stanley Kubrick al qual es dedica la 41a edició del Festival de Sitges. L’acte s’ha anunciat que comptarà amb la presència, entre d’altres, dels actors Gary Lockwood i Keir Dullea; del supervisor d’efectes especials Douglas Trumbull; del  productor executiu i assistent de Kubrick, Jan Harlan, i de Christiane Kubrick, vídua de Stanley Kubrick, a qui, abans de la projecció del film, es lliurarà el Gran Premi de Sitges, en nom del seu marit. Arrodonint la jornada, en acabat hi haurà un col·loqui amb el públic. ACTUALITZACIÓ (21.09.2008): per un canvi de darrera hora, Christiane Kubrick recillirà el Premi a la gala d’inauguració, el dia 2 d’octubre de 2008.

Característics ja del Festival de Sitges, els guardons anomenats Màquines del Temps, tenen enguany destinataris de renom:  Abel Ferrara, John Carpenter i Charlie Kaufman. Serà el 6 d’octubre que el recollirà Abel Ferrara, abans de la presentació de Chelsea on the Rocks a Seven Chances – Setmana Internacional de la Crítica. I Charlie Kaufman el rebrà el dijous 9 d’octubre, coincidint amb la projecció -fora de competició- de la seva  Sinècdoque, Nova York. No tindrem l’oportunitat de ser testimonis presencials en viu i en directe de com Ángel Sala, director del certamen, lliura la Màquina del Temps a John Carpenter, perquè en aquesta cas ha estat Sala qui s’ha desplaçat a Los Angeles per a entregar-la-hi.

Completant la nòmina de premis honorífics de Sitges 2008, rebrant la Maria Honorífica l’actriu  Linda Harrison, protagonista d’ El Planeta dels Simis, i a J.A. Pérez-Giner, productor de títols com La Noche del Terror Ciego, La Saga de los Drácula o Mones com la Becky.

FOTO Abel Ferrara

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *