Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

16 de setembre de 2008
4 comentaris

Fitxa: “Vicky Cristina Barcelona”

Vicky Cristina Barcelona (Mezzanotte a Barcellona)

Director i guionista Woody Allen. Fotografia Javier Aguirresarobe. Muntatge Alisa Lepselter. Productor executiu Jaume Roures. Coproductors executius Javier Méndez, Jack Rollins, Charles H. Joffe.  Producció Mediapro (Catalunya), Gravier Productions (EUA), Antena 3 Films (Espanya), Antena 3 TV (Espanya). Durada 1h36.

Repartiment Rebecca Hall (Vicky), Scarlett Johansson (Cristina), Javier Bardem (Juan Antonio), Penélope Cruz (María Elena), Christopher Evan Welch (narrador), Patricia Clarkson (Judy Nash), Kevin Dunn (Mark Nash).

Sinopsi Vicky i Cristina, dues amigues nord-americanes, se’n van de vacances a Barcelona. Vicky és a punt de casar-se; però topen amb un artista i la seva ex-xicota, que els arrossegaran en una estrambòtica aventura romàntica.

Articles en aquest bloc [Comentari] [“Traduttore, traditore?”] [Altres veus -a partir del 18.09.2008-] [El bloc “Per a tots els gustos” i VCB] [Altres veus -d’abans del 18.09.2008-] [Altres veus (nord-americanes)] [Tràilers VO i VC] [El cartell nord-americà] [Àngel Quintana: La Barcelona de Woody Allen] [Rebecca Hall sembla que aprofità millor l’estada a Barcelona] [VCB promociona el turisme a Espanya] [Nota web en català] [VCB també en castellà] [Oh! sorpresa] [Roures: que em pengin si l’entenc] [Canes 2008: dv, 16 de maig] [Àngel Quintana: Identitat i transnacionalitat] [Bienvenido, Mr. Woody] [Afalac provincià a Woody Allen]

Webs oficials [vickycristinabarcelona (cat)] [vickycristina-movie (angl)] [vickycristinabarcelonalapelícula (esp) ]

Més informació [IMDB (angl)] [Avui (cat)] [LaButaca (esp)] [AlloCiné (fr)] [CommeAuCinéma (fr)] [MyMovies (it)] [35mm (it)]

Festivals i premis [Canes 2008 -Fora de competició-] [Sant Sebastià 2008 -Zabaltegi Perles-]

Dist. esp. [Warner] Dist. fr. [Warner] Dist. it. [Medusa] Producció [Mediapro]

FOTO Javier Bardem i Rebecca Hall, a Vicky Cristina Barcelona, de Woody Allen

  1. Gràcies, Salvador. He aprofitat que has reunit tots aqueixos articles i vaig llegir alguns, com el teu de “La Barcelona de Woody Allen”. Estic d’acord amb el que dius que va dir el crític de “Libération” amb que perquè en Woody no va aprofitar per fer el mateix que va fer amb Londres i els tòpics anglesos a “Match Point” (i no és l’únic francès que se n’adona: el de “Le Monde” va opinar una cosa semblant).

    La clau de tot això és que en Woody, quan surt de la seva estimadíssima Nova York, no s’orienta bé. El va passar a “Annie Hall” amb aquella Los Ángeles amb nomès botiguetes del carrer que venien Fat Burgers, esglesies protestants enormes, una vista a l’atzar de mansions de diferents estils, una festa de Hollywood amb personatges d’una pel.lícula de Fellini… Ja em va semblar tòpic.

    Però bé, esperem que en Jaume Roures canvi d’opinió i el pugui convèncer per a un segon rodatge a Barcelona, però aquest cop amb més rigor. Tot i que si ve per Madrid (aleshores jo, en residir allà, intentaria veure el seu rodatge), potser els madrilenys també es queixaran de poc rigor. I això que aquí sí haurien encaixat millor els tòpics dels personatges del Bardem i la Cruz.

    Gràcies pel teu recull,

    JULIÁN.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!