Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

15 d'agost de 2008
2 comentaris

Oh, sorpresa!

Repassant la informació que, sobre Vicky Cristina Barcelona, hi ha ara mateix a Internet Movie Data Base (IMDB), m’he trobat amb aquests sorprenent informació:

Language: Catalan | English | Spanish

Atès que la versió original presentada mundialment a Canes era només en espanyol i anglès (recordem-ho, cap ratlla de diàleg en català i la nostra llengua tan sols presents en alguns rètols o cartells públics), ens queden dues opcions. Una (la més probable), que es tracti d’un error d’ IMDB, provocat per algú que els ha tramès aquesta incorrecta informació. L’altra opció… que Woddy Allen n’hagi canviat la versió original (cosa ben improbable).

  1. Salvador, jo també miro ben sovint la pàgina de http://www.imdb.com, i d’ella trec dades per desar en les meves crítiques de cinema que deso als meus blocs, i des de fa molt de temps diu això de “catalan / english / spanish”, pràcticament des de que va començar el rodatge a Barcelona l’any passat.

    No sé si serà un error, que potser, com ben bé dius, la pel.lícula serà nomès en anglès i espanyol, però rai que a Catalunya s’hi veurà amb moltes còpies en la nostra llengua (m’imagino que en Javier Bardem i la Penélope Cruz no es doblaran ells mateixos al català, potser sí al castellà).

    (Per cert, si ells no es doblen al català, tot i que els doblatges ja estaran finalitzats, puc suggerir en Jordi Boixaderas com la veu d’en Bardem –ja el va doblar, i molt bé, en “No es país para viejos–, i per la Penélope, la veu d’Isabel Valls –ja el va doblar a “Elegy” i és la veu d’Audrey Tautou en “Amélie” i d’altres–).

    Un salut,

    JULIÁN.

  2. No sé si l’hauras vist encara, però acabo ara mateix de veure el tràiler català. En Bardem està doblat per en Joan Antoni Bernal (la veu d’en Rob Lowe a la sèrie “El ala Oeste de la Casa Blanca”), i el fa molt bé. La veu de la Penélope, crec que és l’Isabel Valls.

    Aquí hi és:

    http://es.youtube.com/watch?v=vXUGj_TVSoQ

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!