Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

5 d'agost de 2008
0 comentaris

“Retorn a Brideshead” inaugura Locarno 2008

Dimecres 6 d’agost, comença la 61a edició del Festival de Locarno. La inauguració tindrà lloc a l’emblemàtica Piazza Grande i s’encarrega d’encetar les projeccions del certamen Retorn a Brideshead, amb què Julian Jarrold du al cinema la famosa sèrie de televisió sobre l’amistat entre dos nois de diferent classe social i que s’han conegut a Oxford, als quals donaven vida Jeremy Irons i Anthony Andrews. Ara és Matthew Goode (vist a Match Point, de Woody Allen) qui assumeix el paper del noi d’origen més humil i Ben Wishaw (El Parfum, de Tom Tykwer), el diletant noi de casa bona.

Fins al 16 d’agost, un total de 380 pel·lícules es projectaran a la localitat suïssa, d’entre les quals, 203 són llargmetratges. Tanmateix, només 18 films opten a aconseguir el Lleopard d’Or, en participar a la Competició Internacional. La resta d’una programació que sempre vol combinar el rigor i un cert esperit d’avantguarda a les seccions més especialitzades, amb una selecció més cara al gran públic a les projeccions a l’aire lliure, a la Piazza Grande, es reparteix entre Competició Cineasti del presente (en què participa El Brau Blau, de Daniel Villamediana), Fora de Concurs-Cineasti del presente, Ici et Ailleurs (en què participa El Somni, de Christophe Farnarier), Ici et Ailleurs / Pardo di domani – Curtmetratges d’autor, Piazza Grande, etc.

Locarno 2008 dedica una gran retrospectiva a Nanni Moretti i llirarà un Lleopard d’Honor al cineasta israelià Amos Gitai.

FOTO Ben Wishaw i Matthew Goode, a Retorn a Brideshead, de Julian Jarrold

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!