Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

24 de juliol de 2008
0 comentaris

Samira Makhmalbaf i Michael Winterbottom, a Sant Sebastià 2008

Més títols s’afegeixen a la competitició per a la Petxina d’Or d’enguany, al Festival de Sant Sebastià: Genova, de Michael Winterbottom; Asbedopa (Two-Legged Horse), de Samira Makhmalbaf; Aruitemo, Aruitemo, de Hirokazu Kore-eda; Camino, de Javier Fesser; La capsa de Pandora, de Yesim Ustaoglu, i  El patio de mi cárcel, de Belén Macías.  Anant a Vull llegir la resta de l’article trobareu informació i enllaços informatius sobre aquests films.

FOTO Asbedopa (Two-Legged Horse), de Samira Makhmalbaf.

Sant Sebastià 2008: més títols en competició

GENOVA

Director Michael WINTERBOTTOM. Guió Michael Winterbottom, Laurence Coriat. Música Melissa Parmenter. Fotografia Marcel Zyskind. Muntatge Paul Monaghan. Producció Revolution Films (Regne Unit), Aramid Ent. Fund (Illes Caïman), Film4 (Regne Unit). Festivals i premis Sant Sebastià 2008 (En competició).

Repartiment
Colin Firth (Joe), Hope Davis, Catherine Keener, Willa Holland (Kelly), Perla Haney-Jardine (Mary). 

Sinopsi Un vidu se’n va a Itàlia amb les filles, per refer la vida. I sí, a Gènova els canviarà la vida: la petita comença a veure el fantasma de la mare, alhora que la gran descobreix la sexualitat.

Més informació [IMDB] [AlloCine] [CommeAuCinéma]   

Dist. Fr.
[Diaphana] Coproducció [Film4]

***

ASBEDOPA

Two-Legged Horse

Directora Samira MAKHMALBAF. Guió Mohsen Makhmalbaf. Producció Makhmalbaf Productions (Iran), Wild Bunch (França). Festivals i premis Sant Sebastià 2008 (En competició).

Sinopsi Un noi ric lloga un pobre xicot perquè el dugui a collibè, com si fos un cavall.

Nota El retorn de Samira Makhmalbaf, al cap de cinc anys d’ A les cinc de la tarda, en una altra època políticament i personalment difícil per al clan Makhmalbaf. Novament, la pel·lícula l’està filmant a l’Afganistan.

Més informació [IMDB] [AlloCine] [CommeAuCinéma]

***

ARUITEMO, ARUITEMO

Still Walking

Director, guionista i muntador HIROKAZU Kore-eda. Música Gonchichi. Fotografia Yutaka Yamasaki. Producció TV Man Union (el Japó). Festivals i premis Sant Sebastià 2008 (En competició).

Intèrprets
You, Hiroshi Abe, Susumu Terajima, Yoshio Harada, Kirin Kiki, Yui Natsukawa.

Nota sinòptica El retrobament d’una família en l’aniversari de la mort d’un fill, en què sobreïxen els records, els afectes, les frustacions i les conseqüències del pas del temps per a tots plegats.

Sinopsi Un dia d’estiu, els fills ja granats van a veure els seus pares, que han viscut durant dècades a la casa pairal. Fill i filla tornen, amb les respectives famílies, per commemorar la mort tràgica del germà gran fa quinze anys, en accident de trànsit. Tot i que la casa i el menú es pot dir que no han canviat gens, és innegable que tots han canviat, mal sigui una mica. Són una família normal i corrent, unida per l’estimació, els rancors i els secrets. Una família que es fa tan agradable i pesada als que la conformen, com totes.

Més informació [IMDB] [kore-eda.com] [AlloCiné]

***

CAMINO

Director Javier Fesser. Guió Guillermo Fesser. Música Rafael Arnau. Producció Películas Pendelton (Espanya), Mediapro (Catalunya).

Repartiment Nerea Camacho (Camino), Jan Cornet, Carme Elías, Manuela Vellés, Jordi Dauder, Ana Gracia, Angela Boj, Fernando García Cabrera, Mariano Venancio.

Sinopsi Inspirada en un fet real, relata l’aventura emocional d’una nena d’onze anys que s’encara alhora a dos esdeveniments del tot nous per ella: enamorar-se i morir.

Nota Segons el Festival de Sant Sebastià, Fesser ofereix un nou registre en què trobem el drama familiar, el conte màgic i el fervor religiós.

Imatges [Teaser]

Més informació [IMDB]

Dist. Esp. [Warner]

***

LA CAPSA DE PANDORA

Pandora’s Box / La boîte de Pandora

Directora i guionista Yesim USTAOGLU. Festivals i premis Toronto 2008 (Contemporary World Cinema).

Intèrprets
Tsilla Chelton, Derya Alabora, Onur Unsal, Ovul Avkiran.

Sinopsi Una trucada de nit fa saber, a tres germans d’uns quaranta anys i que viuen a Istanbul, que sa mare ha desparegut de ca seva a la costa oest de la Mar Morta, a Turquia. Decanten les diferències que els separen i junts es posen a buscar-la; però de seguida tornen a sobreeixir els conflictes entre ells. Com els secrets de la capsa de Pandora. S’adonen que realment es coneixen ben poc i ho aprofiten per reflexionar sobre els seus propis defectes.

Més informació [IMDB] [CommeAuCinema (fr)]

***

EL PATIO DE MI CÁRCEL

Directora Belén Macías. Guió Belén Macías, Arantxa Cuesta. Música Juan Pablo Compaired. Fotografia Joaquín Manchado. Muntatge Alejandro Lázaro. Producció El Deseo P.C (Espanya), Warner Bros Entertainment España S.L. (Espanya). Festivals i premis Sant Sebastià 2008 (En competició)

Repartiment Candela Peña (Mar), Verónica Echegui (Isa), Ana Wagener (Dolores), Violeta Pérez (Rosa), Blanca Portillo (Adela), Patricia Reyes Spíndola (Aurora), Natalia Mateo (Ajo), Maria de la Pau Pigem (Maika), Tatiana Astengo (Luisa), Ledicia Sola (Pilar).

Sinopsi Un història de dones. Dones entre reixes, excloses. La història d’Isa, una atracadora, corrosiva i generosa, incapaç d’adaptar-se a la vida fora de la presó. I de la seva colla d’amigues: Dolores, una gitana rossa que ha pelat el marit; Rosa, una prostituta fràgil i tendre; Ajo, una noia enamorada de pilar que durà l’enamorament al límit; Luisa, una colombiana càndida, sorpresa per aquell entorn que no acaba d’entendre. L’arribada de Mar, una funcionària de presons que no encaixa amb les normes de la institució penitenciària, farà que aquestes dones comencin a enlairar-se cap a la llibertat. Amb el suport d’Adela, la directora del centre, crearan “Módulo 4”, el grup de teatre que els permetrà encara el mal fat que ha marcat les seves vides des que van nàixer.

Més informació [IMDB]

Productora [El Deseo]

Dist. Esp. [Warner]

***

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!